TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 14 Ağustos 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Tarımda hangi girdilerin maliyeti daha fazla arttı! Veteriner harcamaları rekor kırdı! Tarımda hangi girdilerin maliyeti daha fazla arttı! Veteriner harcamaları rekor kırdı!

TZOB Yönetim Kurulu üyesi Yunus Kılıç, TZOB’un geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleştirilen genel kurulunda yaptığı konuşmada Ziraat Bankası ve Tarım Kredi’deki uygulamaları sert bir dille eleştirerek, “Tarım Kredi Kooperatifleri bizim ortak malımız değil mi? Çiftçiye yüzde 41 faizle kredi veriyor. Anadolu’da buna tefecilik derler” dedi. 

Kılıç, TZOB’un Mayıs ayında yapına genel kurulunda yaptığı konuşmayı, 3 ay sonra kendi sosyal medya hesabından paylaştı. 27 Ağustos’ta yaptığı paylaşımında Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerindeki uygulamaları sert bir dille eleştiren Kılıç, Tarım Kredi Kooperatiflerini çiftçiye karşı tefecilik yapmakla suçladı. Kılıç, "Tarım Kredi hani benim ortak olduğum kooperatifti? Hani çiftçinin dostuydu? Bugün elini kaptıranın bedeni gidiyor!" dedi.