Tarım Kredi Kooperatiflerinde uygulanan yüksek faizden dolayı icralık hale gelen çiftçiler, seslerini duyurabilmek için bugün Tarım ve Orman Bakanlığının önünde yapacakları eylem başlamadan bitti. Alınan bilgilere göre güvenlik güçlerinin yasa dışı örgütlerin eylemlere katılıp provokasyon yapabilecekleri uyarısında bulunması üzerine çiftçiler eylem yapmaktan vazgeçtiler.  Kendi aralarında belirledikleri 5 kişilik grup Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Hadi Tunç ile görüştüler. Görüşmeye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz da katıldı. 

Polatlı'da köylüler TOKİ’ye karşı hukuk mücadelesini kazandı! Köy gelişim alanındaki araziler yağmalanamayacak! Polatlı'da köylüler TOKİ’ye karşı hukuk mücadelesini kazandı! Köy gelişim alanındaki araziler yağmalanamayacak!

BEKİR PAKDEMİRLİ ÇİFTÇİLERİN TALEPLERİNİ HAZİNE VE MALİYE BAKANINA İLETECEK

Görüşmede mağdur çiftçiler taleplerini iletirken, borçlarının faizleri silinerek 5 eşit taksitte ödenecek bir yapılandırmayı istediler. Çiftçilerin talepleri not edilerek Bakan Pakdemirli’ye iletilecek. Bakan Pakdemirli de konuyu Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a iletecek. 

FAHRETTİN POYRAZ GÖRÜŞMEYE HAZIRLIKLI GELDİ

Fahrettin Poyraz'ın, görüşme öncesinde toplantıya katılacak çiftçi temsilcilerinin isimlerini alarak hazırlıklı geldiği gözlenirken, bir grup üyesinin de Tarım Kredi üyesi olmadığı gerekçesiyle toplantıdan çıkartması dikkat çekti. 

FAHRETTİN POYRAZ 'TARIM KREDİ KOOPERATİFİ MAĞDURLARI' PLATFORMUNUN SIKI TAKİPÇİSİ ÇIKTI 

Diğer yandan Poyraz’ın mağdur çiftçilerin ortak sesi olması için sosyal medyada kurdukları ‘Tarım Kredi Kooperatifi Mağdurları’ platformundan toplantıya katılan platform üyelerinin paylaşımlarından bazı çıktılar getirmesi de dikkat çekti.  Bu durum toplantıya katılan platform üyeleri arasında; ‘Fahrettin Poyraz da sıkı takipçimizmiş’ yorumlarına neden oldu. 

TARIM KREDİ'DE ASIL ÇİFTÇİ TEMSİLCİSİ OLAN MERKEZ BİRLİĞİ YÖNETİM KURULUNDAN KİMSE KATILMADI 

Diğer yandan toplantıya Tarım Kredi Kooperatiflerinde asıl çiftçi temsilcileri olan Merkez Birliği Yönetim Kurulundan hiçbir ismin katılmaması da dikkat çekti. 

ÇİFTÇİ TEMSİLCİLERİ PEK DE UMUTLU AYRILMADILAR!

Çiftçi temsilcileri toplantı sonrasında nasıl bir adım atılacağını beklerken, pek de umutlu ayrıldıkları söylenemez. Ancak mağdur çiftçiler sonuç alana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirttiler.