Muğla’nın Fethiye ilçesinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan Hamide Zor ve oğlu ve gelinine haciz geldi. Oğlu Davut Zor, başlarına gelen haciz öyküsünü ANKA Haber Ajansı’na şöyle anlattı: “2019 yılında vadesi geçen borçlarımızdan dolayı icralık oldu. Ürünlerimizi değerinde satamadık. Borcumuzu ödeyemedik. Ağustos’ta babam rahatsızlandı. Onun da tarım krediye borcu vardı.17 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra vefat etti. Hastanede yatarken icra işlemi başlattılar. Babam öldüğü gün icraya geldiler. Hacize devam edeceklerini söylediler. İcra memurları ‘bugün yapmayalım’ dedi ama avukat icraya devam etti. Arazilerimize, arabamıza haciz uyguladılar. Bütün malvarlığımıza el koydular. Satış kararı aldırdılar. Tarlalarımızı satmamıza, borcumuzu yapılandırmaya izin vermiyorlar. 

70 yaşında olan anne Hamide Zor: “Malzemeler aldık, ödeyemedik. Eşim de hastaydı, kaybettim. İcralar geldi. Cenazeyi koyamadık. İcra aldı.

Davut Zor’un eşi Nurgül Zor:  “Annemle beraber biz de çiftçilik yapıyoruz. Annemin borcu var, babamdan dolayı. Eşimin de borcu var. Aldığımız malzeme parası gidiyor gübreye, ilaca, oraya veriyoruz. Alıyoz çalışyoz, borca ödeyecek para yok. Biz ne yapacaz. Duyun sesimizi, yeter yeter…"