Tarımdan Haber yazarı ve ziraat mühendisi Faik Toy, ürününü lisanslı depo üzerinden TMO’ya satan çiftçinin ödemelerinden ses seda çıkmadığını belirterek, söz verilmesine rağmen ödemelerin yapılmamasına tepki göstermişti. Toy, bu paylaşımının ardından bir paylaşımda daha bulunarak, 18 Temmuz’a kadar ürünlerini lisanslı depo üzerinden TMO’ya satan çiftçilerin parasının yatırıldığına dair yeni bir haber geldiğini kaydetti. 

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)'nun kamuoyu yaptığı alımlara ilişkin açıklamada ürünlerini Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) olarak TMO'ya satanlara ödemelerin peşin olarak yapılacağı duyurulmuştu. Toy, bu açıklamayı hatırlatarak, "Hani ürünlerini lisanslı depo üzerinden TMO’ya satan çiftçiler ürün bedellerini peşin alacaktı? 14 Temmuzdan itibaren ürününü TMO’ya satan çiftçinin ödemelerinden ses seda yok" tepkisinde bulunmuştu. 

Toy, bu paylaşımının ardından bir paylaşım daha yaparak, "18 Temmuz’a kadar ürünlerini lisanlı depo üzerinden TMO’ya satan çiftçilerin parası biraz önce hesaplarına geçti diye yeni haber geldi." dedi. 

faik toy-2

toy1