Devam eden buğday ve arpa hasadı ile ilgili twitter hesabından paylaşımlarda bulunan TMO eski Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, buğday ve arpa rekoltesinin beklentilerin altında gerçekleşeceğini dile getirdi. Hasat bittikten sonra buğday ve arpa fiyatlarının seyri konusunda da öngörülerini paylaşan Kemaloğlu, şunları kaydetti:

Bu yıl çok ilginç bir hasat sezonu daha yaşıyoruz. Rekolte, lisanslı depo stokları, kamu alımları herkes için sürpriz olabilir. Saha gözlemlerimizden ve bölgelerde yaptıgımız görüşmelerden farklı senaryolar çıkıyor. Çok da meraklandırmayalım diye bir tespit aktaralım; bugday ve arpa rekoltesi bültenlerimizde sıklıkla yazdığımız gibi beklentilerin altında gerçekleşecek. Özellikle hasat sonrası farklı gelişmeler olabilir. Takipte kalın

HASAT BİTTİKTEN SONRA FİYAT BEKLENTİNİZ NEDİR? 

Takipçilerinden gelen soruları da cevaplandıran Kemaloğlu, bir takipçisinin ‘hasat bittikten sonra fiyat beklentiniz nedir?’ sorusuna da şu cevabı verdi: 

"Hasat sonrası kamunun 3 aylık birikmiş tahsis teslimleri olacak, Haziran, Temmuz ve Ağustos için buğday tahsisleri var. Bunlar piyasaya çıkınca bolluk havası olacak. Kaliteli buğday kıymetli olacak, ort. bugday birkaç ay yatay seyredecek. Kur ve ithal fiyatı seyri belirler."

ismailkemaloğlu