69 futbol sahası büyüklüğündeki alanda hasat mesaisi! Beklenti 16 bin ton rekolte 69 futbol sahası büyüklüğündeki alanda hasat mesaisi! Beklenti 16 bin ton rekolte

Edirne'de buğday üreticileri hasat için gün sayıyor. Gözler, fiyat beklentisi için hükümete çevrildi. Buğday üreticileri, maliyetlerin fazla, fiyatların ise oldukça düşük olmasından şikayetçi. Üreticiler, buğday için, 14-15 lira arasında bir fiyat açıklanması talep ediyor.

Edirne Hudut Gazetesi'nin haberine göre Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, fiyatın 14-15 lira bandında olması gerektiğini belirtti. Üreticiler, maliyetlerin yüksek, fiyatların ise düşük olduğunu söylüyor.

‘ORTALAMA 450- 500 KİLOYU BULURUZ’

Oda Başkanı Arabacı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kış yağışların yeterli olmadığını fakat buna rağmen buğday gelişiminin verimle sonuçlandığını duyurdu.  Arabacı, bu yıl buğday veriminin 450-500 kilo bandında beklediklerini açıkladı. Arabacı, "Bu yıl da yağışlar yeterli olmadı. Ancak buğdayın ihtiyacı olan yağışlar oluştu. Buğday strese girmeden gelişti. Bazı yerlerde hafif sıkıntı yaşandı ama çoğunlukla gelişim güzel oldu. Bu yıl verim 300-400 kilo da olabilir, 500-550 kilo da. Ortalama 450-500 kiloyu buluruz" dedi. Arabacı ayrıca son günlerde yaşanan aşırı sıcaklıkların verimi etkileyemeyeceğini belirtti.  Arabacı, sıcaklığın sadece hasat dönemini birkaç gün öne çekebileceğini ifade etti.