Zorlu geçen iklim şartları sonrası hasat döneminin verimliliği merakla beklenirken tarım profesyonelleri ise verimi artırabilmek adına doğru ekipmanları seçerek emeğini ortaya koyuyor.

Hasat döneminde tarım faaliyetlerine önemli rol oynayan römorklardaki lastik seçimi, verimlilik açısından oldukça önem taşıyor.

Peki bereketli bir hasat için lastik seçiminde nelere dikkat edilmeli? Bu soruyu zirai ve endüstriyel lastik sektörüne güçlü üretim altyapısı ve geniş ürün gamı ile öncülük eden yerli ve milli marka ÖZKA Lastik cevapladı.

Doğru alanda doğru lastik seçimi zirai ve endüstriyel araçlarınızın performansını etkiler

Seçeceğiniz zirai ya da iş makinesi lastiği, aracınızın performansını doğrudan etkiler. Lastiğin ömrü, kalitesi, dayanıklılığı, diş yapısı, tutunmayla ilgili performansı verim konusunda da belirleyicidir. Römorkun taşıma kapasitesi, boyutu ve yapısal özellikleri, kullanım amacına ve ihtiyaçlara uygun olmalıdır. Aynı zamanda aracın taşıma kapasitesi, hasat yapılacak ürün miktarına da uygun olmalıdır.

Tarla tipine, toprak yapısına, hava koşullarına ve kullanım amaçlarına göre seçim yapılmalı

Geniş ve derin desenli lastikler, çekiş gücünü artırırken, dar ve düz desenli lastikler sürüşte daha iyi performans sağlar. Bu sebeple kullanım amacına uygun lastik boyutunun seçilmesi de kritik noktalardan biridir.

Sera, tohum, gübre, zirai ilaç... Alarko Holding 4 koldan tarıma 500 milyon dolar yatırım yapacak! Sera, tohum, gübre, zirai ilaç... Alarko Holding 4 koldan tarıma 500 milyon dolar yatırım yapacak!

Özka Lastik ürün gamında yer alan ve minimum miktarda toprak tutma, yumuşak zeminlerde batmadan ilerleme özellikleri ile hasat zamanı sıklıkla tercih edilen KNK 48 römork lastiği, hasat için en uygun koşulları sağlıyor. Geniş çevresel kanallı yapısı sayesinde minimum miktarda toprak tutan KNK 48, geniş sırt deseni sayesinde yumuşak zeminlerde batmadan ilerliyor.

İlaçlama döneminde tercih ‘radyal’ olmalı

Doğru lastik ve araç kullanımının önemli olduğu kadar verimi artıracak bir diğer önemli faktör ise ‘’ilaçlama.’’ Bitki hastalıkları, zararlı böcekler veya yabancı otlarla mücadele etmek için yapılan ilaçlama; bitki sağlığını korumak, verimliliği artırmak ve kaliteli ürün elde etmek için önemli bir adımdır.

İlaçlama zamanı lastik tercihi ‘radyal’ olmalıdır. Radyal lastikler, daha geniş bir temas alanı sağlayarak yüksek çekiş gücü, daha iyi stabilite ve daha az yuvarlanma direnci sunar. Bu özellikler, tarlada ilaçlama işlemlerinin verimli ve etkili bir şekilde gerçekleştirilmesine yardımcı olur.

Özka Lastik ürün gamında tarım profesyonelleri ile buluşan AGRO 10 radyal traktör lastiği, ilaçlama zamanı kullanıma uygunluğu ile öne çıkıyor. Ekin büyümeye başladığından ekini ezmeden, uygun şekilde aralarından geçebilen AGRO 10, esnek ve dayanıklı yapısı sayesinde tarla koşullarında daha iyi performans gösteriyor. İlaçlama sırasında traktörün stabilitesini artırarak daha düzgün ve kontrol edilebilir bir sürüş sağlayan AGRO10, tarlada dönüşler sırasında daha iyi manevra kabiliyeti sunuyor.