Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kurban bayramı dolayısıyla sosyal medya hesabında mesaj yayınladı. Kurban etininin mutlaka bir gün dinlendikten sonra tüketilmesi gerektiğini ifade eden Koca, "Sağlık için daha faydalıdır. Etin yanında sebze, salata, yoğurt, tam taneli ürünleri ihmal etmezsek dengeli beslenmeyi sağlamış oluruz" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, vatandaşların sağlıklı et tüketimi için uyarılarda bulundu. Kurban etinin yanında mutlaka sebze yenmesi gerektiğine dikkat çeken Koca, "Kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmek sağlık için daha faydalıdır. Etin yanında sebze, salata, yoğurt, tam taneli ürünleri ihmal etmezsek dengeli beslenmeyi sağlamış oluruz. Özellikle, yüksek kolesterolü olan ve kalp hastalığı riski taşıyanların kırmızı et tüketimini haftada iki günle sınırlandırması ve sakatat tüketiminden kaçınması önemlidir" dedi.

Bakan Koca yaptığı paylaşımda, Uzman Diyetisyen Hümeyra Arslan'ın, kurban eti tüketimiyle ilgili bilgilendirme videosuna da yer verdi.