TARIMDAN HABER ÖZEL / Buğday, arpa, mısır ve arpa fiyatları son bir haftada nasıl bir seyir izledi? TÜRİB haftalık tarım ürünleri piyasası bültenine göre buğday, arpa, mısır ve arpa fiyatlarında son bir haftadaki seyir şöyle gerçekleşti:

Buğday Ekmeklik: En çok işlemin gerçekleştiği 'Buğday Ekmeklik Kırmızı Diğer 3.Sınıf' ürünler; 11 Eylül Pazartesi 7,00 TL/kg'den açılmış ve ağırlıklı ortalama fiyatı 7,00 TL/kg, 15 Eylül Cuma günü ağırlıklı ortalama fiyatı 7,13 TL/kg oldu. Tüm Ekmeklik Buğday ürünlerinde haftalık işlem ortalaması ise 7,14 TL/kg olarak gerçekleşti.

Gübre sektörünün duayen ismi Kadir Yiğit haftalık yazıları ile Tarımdan Haber’de! Gübre sektörünün duayen ismi Kadir Yiğit haftalık yazıları ile Tarımdan Haber’de!

Buğday Makarnalık: En çok işlemin gerçekleştiği 'Buğday Makarnalık Düşük Vasıflı' ürünler; 11 Eylül Pazartesi 7,90 TL/kg'den açılmış ve ağırlıklı ortalama fiyatı 8,04 TL/kg, 15 Eylül Cuma günü ağırlıklı ortalama fiyatı 8,15 TL/kg oldu. Tüm Makarnalık Buğday ürünlerinde haftalık işlem ortalaması ise 8,41 TL/kg olarak gerçekleşti. 

Mısır: Pazartesi 5,50 TL/kg'den açılan ve ağırlıklı ortalama fiyatı 5,54 TL/kg olan Mısır'ın Cuma günü ağırlıklı ortalama fiyatı 5,49 TL/kg oldu. Haftalık işlem ortalaması ise 5,56 TL/kg'den gerçekleşti. 

Arpa: Pazartesi 5,50 TL/kg'den açılan ve ağırlıklı ortalama fiyatı 5,67 TL/kg olan Arpa'nın Cuma günü ağırlıklı ortalama fiyatı 5,60 TL/kg oldu. Haftalık işlem ortalaması ise 5,68 TL/kg'den gerçekleşti. 

SON BİR YILDA ARPA FİYATI YÜZDE 6,4, MISIR FİYATI İSE 5,6 DÜŞTÜ!

TÜRİB haftalık tarım ürünleri piyasası bülteninde 15 Eylül itibariyle arpa, buğday, ve mısır fiyatlarındaki yıllık değişim oranlarına da yer verildi. Buna göre arpa endeksi yüzde 6,4, mısır endeksinde ise yüzde 5,6 düşüş yaşandı. Ekmeklik buğday endeksi yüzde 7,9 artarken, makarnalık buğday endeksi ise yüzde 16,2 yükseldi. Bu verilere göre çiftçinin geçen yıla göre ürettiği ürünlerin artan girdi maliyetlerinin çok gerisinde kaldığı görülüyor. Arpa ve mısır fiyatlarının ise geçen yılın satış fiyatlarının bile gerisinde kalması dikkat çekiyor. 

BUĞDAY ENDEKS