Tarımdan Haber'de 24 Temmuz’da yayınlanan, 'Tarım Kredi'de paravan şirket yolsuzluğunda bir birlerine düştüler! 1 milyar liralık zeytinyağı fabrikasını nasıl aldı?' başlıklı habere Tarım Kredi Kooperatifleri eski Genel Müdür Yardımcısı Davut Arpa’nın başvurusu üzerine Gölbaşı (Ankara) Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli kararı verildi.

KAPALI ARKADAŞ TOPLANTILARINDA DERT YANMIŞTI!

Bir zamanlar Fahrettin Poyraz’ın en yakınındaki isimlerin başında gelen Tarım Kredi Kooperatifleri eski Genel Müdür Yardımcısı Davut Arpa’nın, bugünlerde yakın çevresine Poyraz ile ilgili ağır ithamlarda bulunarak dert yandığı öğrenilmişti. Arpa’nın kapalı arkadaş toplantılarında, Poyraz’ın paravan şirketlerle olan kirli ilişkisini ortaya koyan Balıkesir/Ayvalık’taki  1 milyar liralık zeytinyağı fabrikası ile ilgili olarak; ‘Poyraz bu fabrikayı hangi parayla aldı? Bu parayı nereden buldu?’ şeklinde dert yanması dikkat çekmişti.

DAVUT ARPA KAMUOYUNA BİR AÇIKLAMA YAPAMADIĞI HABERLE İLGİLİ ERİŞİM ENGELİ KARARI ALDIRDI!

Davut Arpa, söz konusu kulis haberine yönelik kamuoyuna yazılı bir açıklama yapamazken, habere erişim engeli kararı aldırması dikkat çekti. Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği, Tarımdan Haber'e 24 Temmuz’da yayınlanan ‘Tarım Kredi'de paravan şirket yolsuzluğunda bir birlerine düştüler! 1 milyar liralık zeytinyağı fabrikasını nasıl aldı?' başlıklı habere Davut Arpa’nın talebi üzerine erişim engeli kararı verdi.

Muhtar, mühendis ve siyasi abilerin üretim başarısı Hüyük Çileği AB coğrafi işaret tescili yolunda! Muhtar, mühendis ve siyasi abilerin üretim başarısı Hüyük Çileği AB coğrafi işaret tescili yolunda!

ERİŞİM ENGELİ KARARLARINDA ANAYASA MAHKEMESİ’NİN KARARI ÇİĞNENİYOR!

Anayasa Mahkemesi, 2018/14884 başvuru namaralı 27 Ekim 2021 tarihli kararında, Sulh Ceza Hakimliklerinin erişim engeli kararlarında, ‘ifade ve basın özgürlüğü ile adil yargılanma hakkının’ ihlal edildiğini tespit ederek, Sulh Ceza Hakimliklerinin bir çok erişim engeli kararlarını iptal etmişti. Anayasa Mahkemesi’nin kararına rağmen halen Sulh Ceza Hakimliklerinin ‘ifade ve basın özgürlüğü ile adil yargılanma hakkını’ ihlal edecek şekilde Anayasa’nın 13. Maddesinde öngörülen kanunlar tarafından öngörülme, Anayasa’da öngörülen haklı sebeplere dayanma ve demokratik toplumun gereklerine uygun olma ve ölçülü olma koşullarını sağlanmadan erişim engeli kararı vermeleri dikkat çekiyor.