Gübre fiyatlarında yapılan indirim çiftçiden büyük talep görürken, kampanya dün sona erdi. Çiftçiler, gübre fiyatlarında yapılan indirimlerle, üst gübrelerden taban gübrelere kadar avantajlı fiyatlarla ürünlere ulaştılar.

Çiftçinin gübre kullanımına başladığı dönemlerde yapılan bu indirim çiftçiden büyük beğeni topladı.

TZOB buğdayın kilogram maliyetini hesapladı: 10,87 TL! TZOB buğdayın kilogram maliyetini hesapladı: 10,87 TL!

Zamlara inat yapılan indirimlerle ilgili açıklamada bulunan Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, "Çiftçinin gübre kullanımına başladığı dönemlerde fiyatların yukarı yönlü harekete geçmesi kabul edilebilir bir durum değil. Ulusal ölçekte faaliyet gösteren malûm kooperatifimiz yine zam konusunda maalesef geleneğini sürdürmeye devam ederken, sektörün diğer paydaşları onlarla aynı doğrultuda hareket etmekteler.

Güzlük ekimlerin üst gübrelerinde ve yazlık ekimlerin taban gübreleri başta olmak üzere; sebze, meyve, hububat ve diğer tarımsal üretimin temel girdilerine onlar zam yapsın, biz de indirim yapalım. Biz dün olduğu gibi bugün de üreticilerimizin ve tarımsal üretimin destekçisiyiz.

Gücümüzü aldığımız çiftçilerimizin her daim yanında olmaya devam edeceğiz. " ifadelerini kullandı. Önümüzdeki günlerde yeni kampanyalar olursa bunları da size buradan aktarmaya devam edeceğiz"

GÜBREDE KAMPANYALI SATIŞ! GÜBRE KAÇ LİRADAN SATILDI?

Bucak Ziraat Odası, gübrede yaptığı kampanyalı satış ile Amonyum Sülfat Granül Gübreyi 455 TL'den, Can Gübreyi 475 TL'den, 20.20.0'yi 588 TL'den, 33'lük gübreyi 650 TL'den, üre gübreyi 670 TL'den, 15.15.15.15 kükürtlü gübreyi 700 TL'den ve DAP gübreyi 945 TL'den satışa sundu. Gübrede kampanyalı satışlar dün sona erdi. 

Gübre-4