İki milyon 200 bin hektarlık ekim alanına sahip olan ve yılda 2,5 milyon ton buğday üretilen Konya'da çiftçiler, bu yıl da hasada başladı. 'Türkiye'nin tahıl ambarı' olarak bilinen Konya Ovası'nda hasat yapan çiftçilerin emeklerine göz diken dolandırıcılar ise başta Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) olmak üzere birçok siteyi kopyalayıp, oltalama yöntemi ile çiftçileri kandırmaya çalışıyor.

'RANDEVU ALMA SİSTEMLERİNE SİMSARLAR DA KATILDI'

Muhtar, mühendis ve siyasi abilerin üretim başarısı Hüyük Çileği AB coğrafi işaret tescili yolunda! Muhtar, mühendis ve siyasi abilerin üretim başarısı Hüyük Çileği AB coğrafi işaret tescili yolunda!

Dolandırıcıların TMO'nun randevu sistemini kopyalayıp, sahte bir site ile çiftçilerden kart ve hesap bilgilerini istediklerini belirten Karatay Ziraat Odası Başkanı Rifat Kavuneker, "TMO'nun randevu alma sistemlerine simsarlar da katıldı. Kart bilgilerinizi verin, şuraya şu parayı yatırın. Bunların hiçbirine meyil etmememiz lazım. Bunların hiçbirine güvenmesinler. TMO, ne kart ister, ne para ister, ne de başka bir bilgiyi ister.

TMO sadece Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) hesabı ister ve ürün kiminse başında mal satılırken; mal sahibini ister onun haricinde hiçbir şey istemez. Çiftçilerimizin bu konuda da dikkatli olmasını istiyorum. Tabii araya dolandırıcılar girdi. Sahte hesaplar açmaya başladılar. Kartında ya da hesabında para varsa hemen boşaltacaklar. Onun için çiftçimizi uyarıyorum. Çok dikkatli olsunlar. Çünkü TMO'dan randevu alabilmek için internet sitesi üzerinden giriyoruz. O yüzden bu oyuna düşmesinler. Eğer randevu almakta sıkıntı çekiliyorsa bağlı bulundukları ziraat odaları kanalıyla da randevularını alabilirler" dedi.