ÇAYKUR Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, sürgündeki birinci sürgün alımlarının 4 Mayıs'ta başladığı ve serbestçe devam ettiği belirtildi.

Çay hasadının 3-5 günde tamamlanamayacağına dikkat çekilen duyuruda, şu ifadelere yer verildi:

Pamuk üreticileri zor durumda! Maliyetler arttı, sıcaklar yükseldi.. Pamuk üreticileri zor durumda! Maliyetler arttı, sıcaklar yükseldi..

“Yetiştiricilerimizin acele etmeden günlük limitlere göre taze çay toplaması niteliksel açıdan önemlidir. Kurumumuzun günlük alım miktarının 12 bin tonu aşması işlerimize yük oluyor. Yarından itibaren kısa bir süreliğine de olsa "50 kg alım yaparak normal şartlara dönmek zorundayız."

YAŞ ÇAY FİYATI ÜRETİCİYİ KIZDIRMIŞTI

2024 yaş çay alım ücreti çay üreticilerini kızdırmış ve konu Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'ya sorulmuştu. Bakan Yumaklı yaş çay alım fiyatının değişmeyeceğini belirterek "Çay fiyatları maliyetlere bakılarak yapılmıştır. Açıkçası beklentileri yüksek tutmayı tamamen siyasi bir şey olarak görüyorum." açıklamasında bulunmuştu. Tarım Bakanı açıkladıkları 2024 yaş çay alım fiyatı ile ÇAYKUR’un müdahale ya da alım fiyatıyla maliyetlerin arasında anormal bir şey olmadığını ifade etmişti.