Ege Gübre, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; dünya piyasalarındaki gübre ve gübre hammaddesi fiyatlarında meydana gelen aşırı yükseliş nedeniyle, iç piyasada beklenmeyen bir talep daralması yaşandığını duyurdu. Açıklamada, global piyasalardaki gübre ve gübre hammaddesi fiyatlarındaki belirsizlik ortamı nedeniyle hammadde temini ve gübre üretimine belirsiz bir süreyle ara verdiğini duyurdu.

ÜRETİM DURDURULDU ANCAK İTHALATA DEVAM EDİLECEK!

Ege Gübre, gübre üretiminin bir süre durdurulmasının, toplam üretiminin önemli olmayacağını belirtti. Firma, gübre üretimine belirsiz olarak ara vermekle birlikte, yurt dışından ithal ederek satışlarına devam edeceğini belirtti.

LİMANCILIK VE ANTREPOCULUK FAALİYETLERİNE DEVAM EDECEK

Şirket yurt içi gübre piyasasında arz talep dengesi normalleşmesi ve yurt dışı gübre piyasasında olası olumlu gelişmelerin gerçekleşmesi halinde yeniden üretime geçebileceğini belirtirken bu süre zarfında limancılık ve antrepoculuk faaliyetlerine devam edeceğini belirtti.

ÇİFTÇİDEN SONRA GÜBRE FİRMALARI DA ZARAR GÖRMEYE BAŞLADI!

Gübre fiyatlarına bu yıl gelen fahiş zamlar çiftçinin gübre kullanımını önemli derecede düşürürken, gübre kullanımındaki bu düşüş firmaları da olumsuz etkilemeye başladı. Ege Gübre’nin üretimi bir süreliğine durdurması da bunun en önemli göstergesi oldu. 

EGE GÜBRE’YE KAYYUM ATANMASINI İSTEDİ 

Diğer yandan Türkiye gazetesi yazarlarından Fuat Uğur, üretime ara verdiğini açıklayan Ege Gübre ile ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulunarak, kayyum önerisinde bulundu. Fuat Uğur, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, hükümetin derhal Ege Gübre’ye kayyum atayarak üretime devam etmesini ve bu üretimin de çiftçiye uygun fiyatla yansıtılmasını istedi. 

EGE GÜBRE KİMİN?

Ege Gübre, BAĞFAŞ'ın kurucularından Recep Gençer ailesine ait bir gübre şirketidir. Ege Gübre Sanayi A.Ş. 1973 yılında kurulmuş, 1974 yılında kompoze gübre tesislerinin temellerini atmış ve 11 Mart 1978 tarihinden itibaren gübre üretimine devam etmektedir. 2001 yılında % 38,29 iştiraki ile ile Gençer Holding bünyesine katıldı. Ege Gübre, aynı zamanda Aliağa Nemrut körfezinde bulunan iskele ve liman yatırımları ile ege bölgesinin en büyük alan, kapasite ve ekipmanına sahip özel limanına da sahiptir. Ege Gübre'nin Yönetim Kurulu Başkanlığını Ahmet Gençer yapmaktadır.