Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, kuzu karkas et alım fiyatında bir artışa gitmeden kuzu etinde yapılan yüzde 25 indirimi ve canlı hayvan ihracatının açılmamasını protesto etmek için geçtiğimiz Cumartesi günü Gaziantep-Şanlıurfa karayolunu bir süreliğine trafiğe kapatan üreticilerle ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Kirişçi, kuzu etinde yaptıkları yüzde 25 indirimi bazı çevrelerin istismar ettiğini belirterek, “Onlarla ilgili iş ve işlemlerimiz devam ediyor” dedi. 

vahit kirişçi birlik

EYLEMİN FATURASI BİRLİK BAŞKANINA MI KESİLECEK?

Bakan Kirişçi’nin bu açıklaması, üreticinin yaptığı eylemden rahatsız olan bazı kesimlerin söz konusu eylemin Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman tarafından organize edildiği yönündeki iddialarının arkasından gelmesi manidar bulundu.

osman türkman yeni

BİRLİK BAŞKANI KENDİSİNE İFTİRA ATILDIĞINI BELİRTEREK: ALABİLİYORSANIZ ALIN! 

Osman Türkman, bazı kesimler tarafından kendisine yönelik iftira atıldığını belirterek, sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapmıştı. Türkman, “Bu üreticiler niye bu sıkıntının içine girmiş demek yerine bu eylemi kim yapmış? Hiç sıkıntı değil. Alın! Alabiliyorsanız alın!” diyerek tepki göstermişti. 

BAKAN KİRİŞÇİ'DEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA!

Gaziantep’te üreticilerin yaptığı eylemin faturası Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman’a kesilmeye çalışıldığı kaydedilirken, Bakan Kirişçi’nin dün Aksaray’da konuyla ilgili yaptığı açıklamada kuzu etinde yüzde 25 indirimin bazı çevrelerce istismar edildiğini belirterek, “Onlarla ilgili iş ve işlemlerimiz devam ediyor” şeklindeki açıklaması 'Osman Türkman görevden mi alınacak?' sorusunu gündeme getirdi. 

MERKEZ BİRLİĞİ BAŞKANI NİHAT ÇELİK'TEN ESK GENEL MÜDÜRÜNE TEŞEKKÜR: 'BANA DOKUNMAYAN BİN YAŞASIN MİSALİYLE HAREKET ETMİYOR! 

Diğer yandan Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Nihat Çelik’in, kuzu etinde yapılan yüzde 25 indirimle ilgili yaptığı açıklamada Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan’a ‘Mustafa Kayhan’ın Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü olmasından sonra kurum ‘bana dokunmayan bin yaşasın’ misaliyle hareket etmediğini belirterek teşekkür etmesi, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinde neler oluyor? Sorusunu gündeme getirdi.