TARIMDAN HABER ÖZEL / Sanayicilerin kontrolünde bulunan Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt fiyatlarını baskılamak için çiğ süt üretim maliyetlerini düşük belirlemeye devam ediyor. TÜSEDAD, Temmuz ayı çiğ süt üretim maliyetini 12,63 lira olarak belirlerken, Ulusal Süt Konseyi Temmuz ayı çiğ süt üretim maliyetini 10,98 lira olarak açıkladı. TÜSEDAD ile Ulusal Süt Konseyi’nin çiğ süt üretim maliyetleri arasında litrede 1,65 lira fark bulunması, sütte oynanan kirli oyunu gözler önüne serdi.

temmuz-1

TEMMUZ AYINDA BÜTÜN YEM FİYATLARI ARTTI SADECE SAMAN FİYATI DÜŞTÜ!

Ulusal Süt Konseyi’nin, çiğ süt üretim maliyetini saman, süt yemi, kuru yonca ve mısır silajı fiyatına göre belirliyor. Ulusal Süt Konseyi, Temmuz ayı yem fiyatlarını da açıkladı. Buna göre, saman fiyatı 2,53 liradan 2,1 liraya düşerken, süt yemi fiyatı (19 HP’li) 7,88 liradan 8,34 liraya çıktı. Yine kuru yonca fiyatı 6 liradan 6,4 liraya, mısır silajı da 2,28 liradan 2,64 liraya yükseldi.

ÇİĞ SÜT ÜRETİM MALİYETİ ÇİĞ SÜT FİYATINA YAKLAŞTI!

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliğinden süt piyasasına müdahale talebi! Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliğinden süt piyasasına müdahale talebi!

Ulusal Süt Konseyi, artan maliyetlere rağmen 10 aydır çiğ süt fiyatını açıklamazken, çiğ süt fiyatı 11,5 lira olarak uygulanıyor. Ulusal Süt Konseyinin maliyet hesabına göre süt üreticisi ürettiği her bir litre sütten sadece 52 kuruş kazanıyor.