TARIMDAN HABER ÖZEL / Aralık ayına ait çiğ süt üretim maliyetini daha ay çıkmadan yayınlayan Ulusal Süt Konseyi’nin Şubat ayına ait çiğ süt üretim maliyetini yayınlamaması tepkiye neden oldu. Çiğ süt fiyatında piyasayı dengelemek için önemli bir görevi bulunan Ulusal Süt Konseyi’nin tamamen sanayicinin çıkarı doğrultusunda faaliyet göstermesi dikkat çekiyor. 

Tarım Bakanı Yumaklı'nın ithal hayvanlarla çektirdiği fotoğraf Ankara'da gündem oldu! Tarım Bakanı Yumaklı'nın ithal hayvanlarla çektirdiği fotoğraf Ankara'da gündem oldu!

ŞUBAT AYI ÇİĞ SÜT ÜRETİM MALİYETİ NEDEN AÇIKLANMIYOR? 

Ulusal Süt Konseyi, Aralık ayına ait üretim maliyetlerini daha ay çıkmadan, Ocak ayına ait üretim maliyetini ise 1 Şubat’ta yayınlarken, Şubat ayı üretim maliyetlerinin Mart ayının ortasına gelinmesine rağmen yayınlanmaması soru işaretlerine neden oldu.

SANAYİCİ SÜT FİYATLARININ DÜŞÜRMEK İÇİN BASKI YAPTIĞI DÖNEMDE USK MALİYETLERİ AÇIKLAMIYOR!

Sanayici, üretici örgütleri ile yaptığı süt sözleşmelerinde baskı yaparak fiyat indirimine gittiği bir dönemde, Ulusal Süt Konseyi’nin çiğ süt üretim maliyetlerini yayınlamaması, sanayicinin sütte oynadığı tehlikeli oyunu gözler önüne seriyor.

Ulusal Süt Konseyi, Ocak ayında 1 litre sütün üretim maliyetini 9.69 lira olarak açıklamıştı.