TARIMDAN HABER ÖZEL / Karkas kesim fiyatları yakından takip edilirken, UKON’dan sonra Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği de haftalık kesim fiyatlarını yayınladı. 3 Haziran haftasına ait güncel inek, düve, dana ve kuzu kesim fiyatlarına göre, kesim fiyatları son bir haftada ortalama 8 lira ile 16 lira arasında düştü.

İNEK, DANA, DÜVE VE KUZU KESİM FİYATI KAÇ LİRA OLDU?

Karkas et fiyatları güncellendi: Bu kez zam değil, indirim haberi geldi Karkas et fiyatları güncellendi: Bu kez zam değil, indirim haberi geldi

Güncel kesim fiyatlarına göre, dana karkas kesim fiyatı son bir haftada 16 lira düşerek 325 liraya geriledi. Dana kesim fiyatına bağlı olarak inek kesim fiyatı da 12,5 lira düştü. Güncel inek kesim fiyatı 285 liraya indi. Düve kesim fiyatı da 325 liradan 311,25 liraya, kuzu kesim fiyatı da 390 liradan 382,50 liraya geriledi.

KESİM FİYATLARI ÜRETİMLE DEĞİL İTHALATLA DÜŞÜYOR!

Kesim fiyatlarının düşmesinde, ESK tarafından ithal edilen besilik hayvanların peyderpey gelmeye başlaması ve kasaplık ve karkas et ithalatının yoğun bir şekilde devam etmesi, piyasalarda fiyatların gerilemesine neden oldu. Ancak fiyatları gerilemesi, üretim ayağında sorunların çözüldüğü anlamına gelmiyor.