TARIMDAN HABER ÖZEL / Hayvancılıkta fiyatlar yerinde durmuyor. Yoğun ithalata rağmen canlı hayvan fiyatları artmaya devam ediyor. Buzağı, besilik erkek dana ve damızlık düve fiyatları bu hafta da yükseldi.

GÜNCEL CANLI HAYVAN FİYATLARI PAYLAŞILDI

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin yayınladığı haftalık fiyat bülteninde 3 Haziran itibariyle canlı hayvan fiyatları paylaşıldı.

DAMIZLIK DÜVE FİYATI KAÇ LİRA OLDU?

Birliğin haftalık fiyat bültenine göre damızlık düve fiyatı 1250 lira yükselerek 91 bin 500 TL’ye çıktı. Damızlık gebe düve fiyatı ise 1500 lira zamlanarak 119 bin liraya yükseldi.

BUZAĞI FİYATI YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR!

Canlı hayvan fiyatına gelen zamlardan buzağı (3-6 aylık) fiyatı da nasibini aldı. Buzağı fiyatı da 500 lira yükselerek, 48 bin 750 liraya çıktı.

FİYATI EN AZ ARTAN BESİLİK ERKEK DANA FİYATI OLDU!

Canlı hayvan fiyatları içinde fiyatı en az artan ise besilik erkek dana fiyatları oldu. Besilik erkek dana fiyatı sadece 125 lira artarken, güncel besilik dana fiyatı 82 bin 750 lira oldu.

ET FİYATI DÜŞERKEN CANLI HAYVAN FİYATININ ARTMASI ÜRETİM AYAĞINDA YAŞANAN SORUNU ORTAYA KOYUYOR

Kesim fiyatları düşüyor! Güncel dana ve kuzu karkas kesim fiyatları yayınlandı! Kesim fiyatları düşüyor! Güncel dana ve kuzu karkas kesim fiyatları yayınlandı!

Et ve Süt Kurumu’nun yoğun et ithalatına bağlı olarak karkas kesim ve et fiyatı düşerken, canlı hayvan fiyatlarının artmaya devam etmesi, hayvancılıkta yaşanan sorunu gözler önüne seriyor. Fiyatların yükselmesi hayvancılıkta üretim ayağında halen ciddi bir sorun yaşandığını ortaya koyuyor.