TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, 8 Mart’ta yapılacak seçimlerde Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği seçimlerine adaylığını açıkladı. Hayvancılık sektörünün aktif isimlerinden olan Solakoğlu’nun Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği seçimlerine adaylığını açıklaması sektörden de büyük destek geldi. 

28 YILDIR BİRLİK BAŞKANLIĞI YAPIYOR

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin 28 yıldır başkanlığını yapan İsmail Anıl da 8 Mart’ta yapılacak seçimlerde yeniden aday olacak. Anıl, geçtiğimiz hafta yaptığı basın toplantısında yeni dönemde yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Hayvancılık sektörünün tanınan ismi Solakoğlu’nun adaylığı Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği seçimlerini şimdiden hareketlendirdi. 

BU ÜLKE TARIMSAL ÜRETİM SAYESİNDE YENİDEN KÜLLERİNDEN DOĞACAK

Solakoğlu, adaylığı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Kıymetli Bursalı üretici meslektaşlarım. Köy köy geziyoruz. dikkatimi çeken bir not. Gittiğimiz köylerde duyduğumuz hep aynı. “Yeter ya 28 yıl! Çiftliğe çevirdiler birliği” diyorsunuz. İstisnasız herkes aynı şeyden şikayet ediyor. 

Et fiyatlarının yükselmesi bir rastlantı değilmiş! Tarım Bakanı ve Genel Müdürün göremediğini Birlik Başkanı görmüş! Et fiyatlarının yükselmesi bir rastlantı değilmiş! Tarım Bakanı ve Genel Müdürün göremediğini Birlik Başkanı görmüş!

Bu kronik bir problem. Siz hesap sormadığınız için oluyor. Birlikte Türkiyeye göstereceğiz güçlü üretici birliği nelere muktedirmiş! Tüm Türkiye izlesin 8 Mart sonrası Bursa üreticisini. Bu ülke tarımsal üretim sayesinde yeniden küllerinden doğacak göreceksiniz!"