TMO’nun 2023 Mart-Nisan dönemi arpa satış başvuruları 1 Mart’ta başlarken, 17 Mart’ta sona erecek. Başvurular bireysel olarak veya üretici örgütleri aracılığıyla İl/İlçe tarım müdürlüklerine şahsen yapılacak. Arpa satış fiyatı 5.25 TL/ton olarak açıklandı.

Arpa tahsisi, 2023 Mart ve Nisan aylarını kapsayacak şekilde iki aylık olarak gerçekleştirilecek. Üretici örgütü üyeliği olmayan besici-yetiştiriciler de üretici örgütü üzerinden başvuru yapabilecek.

Sera, tohum, gübre, zirai ilaç... Alarko Holding 4 koldan tarıma 500 milyon dolar yatırım yapacak! Sera, tohum, gübre, zirai ilaç... Alarko Holding 4 koldan tarıma 500 milyon dolar yatırım yapacak!

DOĞRUDAN TESLİMATTA YAPILACAK

Bazı  bölgelerdeki üretici örgütlerinin; ürün bedelinin hayvan sahiplerinden toplanarak TMO hesaplarına yatırılması,  fatura düzenleme, depo, kantar ve taşıma konularında sorumluluk almaması durumunda, üretici örgütleri kanalıyla  başvurularını  ileten  besicilere  doğrudan  satış  ve  teslimat  da yapılacak.

Uygulamadan faydalanmak isteyen besici ve yetiştiriciler, başvuru evraklarını üretici örgütlerine iletecek, üretici örgütleri de topladıkları bu talepleri ve başvuru evraklarını Tarım ve Orman İl Müdürlüklerine iletecek.