TÜSEDAD’ın yaptığı hesaplamaya göre Aralık ayı çiğ süt üretim maliyeti 14,80 lira oldu. Söz konusu bu maliyetin üzerine yüzde 20 kar konularak, süt satış fiyatının en düşük 17,76 liranın altında olmaması gerektiği kaydedildi.

ULUSAL SÜT KONSEYİ BİRAN ÖNCE TOPLANARAK FİYAT AÇIKLAMALI

TÜSEDAD Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, Ulusal Süt Konseyi’ne çağrıda bulunularak, “Ocak ayından itibaren çiğ süt satış fiyatı 17,76 TL/lt’nin altında olmamalıdır. Ulusal Süt Konseyimizin biran önce sektör paydaşları ile toplanıp kararını açıklaması süt ve et sektörümüzün geleceği açısından büyük önem arz etmektedir” denildi.

TÜSEDAD, tarafından Aralık ayı çiğ süt maliyet fiyatına yönelik yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

-Derneğimiz her ay olduğu gibi, bu ay da piyasada oluşan gerçek üretim girdi fiyatlarını dikkate alarak çiğ süt üretim maliyetini 31 Aralık 2023 itibariyle 14,80 TL/lt olarak hesaplamıştır.

-Bu nedenle; sektörü dengede tutacak ve üretim arzının devamlılığını sağlayacak olan 1 litre çiğ süt tavsiye fiyatının; derneğimiz tarafından her ay hesaplanan maliyet üzerine konacak ortalama %20 kar ile açıklanması önerilmektedir.

Yem fiyatlarına zam geldi! Besi yemi 9 lira, süt yemi 5 lira arttı! Yem fiyatlarına zam geldi! Besi yemi 9 lira, süt yemi 5 lira arttı!

-Buna göre Ocak ayından itibaren çiğ süt satış fiyatı 17,76 TL/lt’nin altında olmamalıdır. Ulusal Süt Konseyimizin biran önce sektör paydaşları ile toplanıp kararını açıklaması süt ve et sektörümüzün geleceği açısından büyük önem arz etmektedir.

ULUSAL SÜT KONSEYİ ARALIK AYI ÇİĞ SÜT ÜRETİM MALİYETİNİ AÇIKLAMADI!

TÜSEDAD, Aralık ayına çiğ süt üretim maliyetini açıklarken, Ulusal Süt Konseyi henüz açıklamadı. Ulusal Süt Konseyi Kasım ayı çiğ süt üretim maliyetini 10,83 lira olarak açıklamıştı. 

TÜSEDAD ARALIK AYI ÇİĞ SÜT MALİYET HESABININ AYRINTILARI ŞU ŞEKİLDE

Çiğ Süt-7