Hükümetin büyük önem verdiği ve 7 yıldır aralıksız uyguladığı okul sütü programı, 2018-2019 eğitim öğretim yılında sessiz sedasız uygulamadan kaldırıldı. Okul sütü programının neden uygulamadan kaldırıldığına dair hiçbir açıklama yapılmazken, iddialara göre ayrılan bütçenin Tarım ve Orman Bakanlığında farklı bir alana kaydırılmasından dolayı bu yıl okullarda sütün dağıtılmadığı dile getiriliyor.

CUMHURBAŞKANI BİLGİLENDİRİLMEDİ!

İşin vahim tarafının ise konuyla ilgili bilgilendirmenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yapılmadığı iddia ediliyor. 

HÜKÜMETİN ÖNEM VERDİĞİ PROJELERİN BAŞINDA GELİYORDU 

Ana sınıfı dahil olmak üzere resmi ve özel okullarda uygulama sınıfı ve ilkokul öğrencilerine süt içme alışkanlığı kazandırmak, bu sayede yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini desteklemek amacıyla 2011-2012 eğitim öğretim yılında başlatılan okul sütü programı 7 yıldır aralıksız uygulanıyordu. Okul sütü programı kapsamında eğitim öğretim yılı ikinci döneminde Türkiye genelinde yaklaşık 35 bin okulda 7 milyon öğrenciye 250 ile 300 milyon arasında kutu süt dağıtılıyordu. Uygulama sessiz sedasız kaldırıldığı için bu yıl okullarda okul sütü dağıtımı yapılmadı. 

3 BAKANLIKTAN BİR AÇIKLAMA YAPILMADI 

Okul sütü programını ortaklaşa yürüten Tarım ve Orman Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığından ise okul sütü programının neden iptal edildiğine dair kamuoyuna hiçbir açıklama yapılmadı. 

MART AYINDA GÜNDEME GELMİŞTİ 

Kamuoyu, Okul sütü programının sessis sedasız uygulamadan kaldırıldığını Tarımdan Haber'den öğrenmişti. Tarımdan Haber'in 5 Mart'ta, 'Okul sütü programı sessiz sedasız kaldırıldı!' başlıklı haberine Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı bir açıklama yapmamıştı.