TMO Sivas Başmüdürü Ercan Bakırtaş, Sivas Valiliği başta olmak üzere Belediye Başkanlıklarına, tarım il ve ilçe müdürlükleri ile ziraat odalarına birer yazı göndererek, hububat alımı sırasında TMO personeline olumsuz davranışta bulunan çiftçilerin ‘Yasaklı Üretici’ kabul edileceğini ve bu çiftçilerin TMO’ya 2 yıl süre ile ürün satamayacağını belirtti. 

tmo yasaklı çiftçi

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, TMO Sivas Başmüdürü Ercan Bakırtaş'ın, Sivas Valiliği, Belediye Başkanlıkları ve ziraat odalarına gönderdiği ‘Yasaklı Çiftçi’ yazısına tepki göstererek, “Çiftçinin kara gün dostu olan kurum şimdi çiftçiyi tehdit ediyor, çiftçinin sorunu oradaki çalışan emekçi kardeşimiz değil çiftçinin sorunu, isyanı ürününü 4 liraya 4,5 liraya satmak zorunda bırakılmasıdır. Çiftçinin sorunu getirdiği ürünün TMO tarafından alınmayışıdır. Geri
çevrilmesidir”
dedi.

chp_milletvekili

Muhtar, mühendis ve siyasi abilerin üretim başarısı Hüyük Çileği AB coğrafi işaret tescili yolunda! Muhtar, mühendis ve siyasi abilerin üretim başarısı Hüyük Çileği AB coğrafi işaret tescili yolunda!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya seslenen Karasu, şunları kaydetti: “Sayın Tarım Bakanı, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin yetkiler, İktidarın yetkilileri… Çiftçinin derdi orada çalışan, emek harcayan personel değildir. Çiftçinin derdi sizin utanmaz tavrınızdır. Çiftçi 7-8 liraya mal ettiği ürünü 4 liraya, 4,5 liraya satmak zorunda kalmıştır. 2 aydır dilimizde tüy bitti. Sivas çiftçisinin yaşamış olduğu mağduriyeti defalarca dile getirdik ama sizin bir kulağınızdan girdi diğer kulağınızdan çıktı. Sivas çiftçisi mağdur edildi.

Çiftçisinin ürünü elinde kaldı. Sivas çiftçisi tüccara mahkum edildi. 1 kilogram buğdayını 4 liraya, 4,5 liraya satmak zorunda kaldı. TMO’yu nereden nereye getirdiniz. Çiftçinin kara gün dostu olan kurum şimdi çiftçiyi tehdit ediyor, çiftçiyi yasaklı çiftçi ilan etmekle tehdit ediyor.

Çiftçinin sorunu oradaki çalışan emekçi kardeşimiz değil çiftçinin sorunu oradaki sizin anlayışınız çiftçinin mağduriyeti, isyanı ürününü 4 liraya 4,5 liraya satmak zorunda bırakılmasıdır. Çiftçinin sorunu getirdiği ürünün TMO tarafından alınmayışıdır. Geri çevrilmesidir. Standart dışı alım yapılmalıdır. Yemlik alımı yapın çiftçinin ürününü elinde bırakmayın dedik ama duymadınız Sivas çiftçisini mağdur ettiniz. Bunun hesabını elbette Sivaslı üretici soracaktır