TMO, Ekim ayı hububat satış fiyatlarına yönelik arka arkaya açıklama yaptı. Hububat ayı satış esaslarına yönelik açıklama yapan TMO, kurum stoklarında yer alan hububatların (makarnalık buğday, ekmeklik buğday, arpa, mısır ve çavdar-tritikale-yulaf) satışına 06 Ekim 2023 tarihi itibariyle kişi ve kuruluş ayrımı yapılmaksızın serbest olarak peşin bedel mukabili ile başlandığını belirtti.

HUBUBAT SATIŞINA HER HAFTA MİKTAR LİMİTİ OLMADAN BAŞVURU YAPILABİLECEK

2023 Ekim ayı makarnalık buğday, ekmeklik buğday, arpa ve mısır satışları için talep başvurularının www.tmo.gov.tr adresindeki TMO Elektronik Satış Platformu üzerinden 06 Ekim 2023 (dahil) tarihinden itibaren gerçekleştirilebileceği belirtilen açıklamada, Satış Platformu üzerinden satışı yapılacak makarnalık buğday, ekmeklik buğday, arpa ve mısırlar için Ekim ayı boyunca her hafta sistem üzerinden alınan taleplerin dağıtımının yapılacağı ifade edildi.

Her hafta sonunda talep alınarak dağıtımı yapılan stokların, bir sonraki hafta satışa açılan stok ekranından düşüleceği belirtilen açıklamada, satışlardan istifade etmek isteyenlerin her hafta miktar limiti olmaksızın başvuru yapabileceği kaydedildi.  

SATIŞI YAPILAN HUBUBATLAR 12 KASIM’A KADAR TESLİM EDİLECEK

Satışı yapılan makarnalık buğday, ekmeklik buğday, arpa, mısır için para yatırma süresi ve Türib takas son işlem tarihinin 27 Ekim 2023 (dahil) sona ereceği belirtilen açıklamada, tüm ürünler için son teslim tarihinin ise 12 Kasım 2023 (dahil) olarak uygulanacağı açıklandı.

Çavdar-tritikale-yulaf taleplerinin Başmüdürlükler tarafından elden alınacağı, bu ürünlerin satışlarında son para yatırma tarihinin 27 Ekim 2023 (dahil), son teslimat tarihinin ise 12 Kasım 2023 (dahil) olarak belirlendiği vurgulandı.

TMO EKİM AYI ARPA SATIŞ FİYATI!

Yapılan açıklamada yerli ve ithal arpa satış fiyatları da açıklandı. Buna göre yerli ve arpa satışı 7,725 TL/tondan yapılacak.

TMO EKİM AYI MISIR SATIŞ FİYATI

Ekim ayında satışı yapılacak mısır miktarı ile satış fiyatı da açıklanarak, 2023 yılı mahsulü mısır 6,650 TL/tondan, 2021 ve 2022 mahsulü mısır ise 6,250 TL/tondan satılacak.  

mısır satış

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'dan yeni hasat sezonu ve TMO'nun hazırlıklarına yönelik açıklama! Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'dan yeni hasat sezonu ve TMO'nun hazırlıklarına yönelik açıklama!

arpa-2