Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın il tarım ve orman müdürleri ile bir araya geldiği toplantıda TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, il müdürlerine hububat alımlarına yönelik bir sunum yaptı. Güldal, MEB Mehmet Akif Ersoy toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, TMO'nun günlük alım kapasitesini 160 bin tona çıkarıldığını belirtti. 

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Bakan Yumaklı, Bakanlığın önümüzdeki dönemde izleyeceği politikalara ilişkin bilgiler aktararak, ilk ağızdan talimatlarını İl Tarım ve Orman Müdürlerine verdi. Konuşması sonrasında bir de değerlendirme yapan Yumaklı, “İl Tarım ve Orman Müdürlerimizle Bakanlığımızda bir araya geldik. Sektörümüzün gücünü ve potansiyelini her geçen gün daha da artırmak için tüm teşkilatımızla birlikte var gücümüzle çalışacağız. Üreticilerimizin her daim yanında olacağız.” ifadelerini kullandı.

TMO GENEL MÜDÜRÜ TARIM İL MÜDÜRLERİNE HUBUBAT ALIMINA YÖNELİK SUNUM YAPTI

Toplantıda TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, kurumun faaliyetlerine ilişkin bir bilgilendirme sunumu yaptı.  Sunumunda, TMO randevu sistemi ve alım faaliyetleri başta olmak üzere TMO'nun yürütmekte olduğu iş ve işlemleri detaylarıyla paylaşan Güldal, hububat hasadının yoğunlaşarak devam ettiği aktardı.

GÜLDAL TARIM İL MÜDÜRLERİNDEN DESTEK İSTEDİ

Halen geçen yılın prim desteğini alamayan çiftçi var! 1000 lirada 20 litre kaybetti! Halen geçen yılın prim desteğini alamayan çiftçi var! 1000 lirada 20 litre kaybetti!

Güldal, “Günlük alım kapasitemiz 160 bin tona ulaştı. TMO’ya arz edilen bütün ürünü yeni randevular açarak alıyoruz. İl Müdürlerimizin TMO ekipleri ve üretici temsilcileriyle koordine olmaları, üreticilerimizin doğru bilgilendirilmesi bakımından katkıları bizim için çok önemlidir” dedi.