Tarım ve Orman Bakanlığı 18 Mart’ta yaptığı açıklamada çiğ süt prim desteğinin Mart-Nisan-Mayıs ayları için 20 kuruştan 1 TL’ye çıkardığını duyurmuştu. Ancak dün Ulusal Süt Konseyi toplantısından sonra yapılan açıklamada çiğ süt desteğinin 1 Mayıs’tan itibaren 1 TL’den 20 kuruşa düşürüldüğü açıklanmıştı. Desteklemede yapılan bu kalem oyunu üreticinin tepkisini çekmişti. 

ÜRETİCİNİN HAKKI KORUNMUŞ OLDU

Tarımdan Haber, çiğ süt desteğinde yaşanan bu skandalı 'Süt fiyatları düşürüldü! Küçük hesap üreticinin gözünden kaçmadı!' başlığı ile gündeme taşıdı. Haberin ardından Bakanlık harekete geçerken, akşam saatlerinde de hatadan dönüldü. Ulusal Süt Konseyi, dün yaptığı açıklamada düzeltme yaparak 15 Mayıs 2022 tarihine kadar çiğ süt priminin litre başına 1 TL olarak uygulanacağını, bu tarihten sonra ise 20 kuruş olarak ödeneceğini belirtti.

TARIM BAKANLIĞININ 18 MART'TA PAYLAŞTIĞI BU GÖRSEL HATADAN DÖNÜLMESİNDE ÖNEMLİ UNSUR OLDU!

'Süt fiyatları düşürüldü! Küçük hesap üreticinin gözünden kaçmadı!' başlıklı haberimizde kullandığımız Bakanlığın 18 Mart'ta yaptığı çiğ süt prim desteğine yönelik açıklamanın görseli hatadan dönülmesinde önemli bir unsur oldu.