Çiğ süt fiyatları, 5.7 liradan 7.5 liraya çıkarılırken, Mayıs ayında 1 lira olarak ödeneceği açıklanan süt prim desteği ise 20 kuruşa düşürüldü. Sütte bu küçük hesap, üreticinin tepkisini çekerken, ‘Böyle devlet mi yönetilir?’ eleştirilerine neden oldu. 

TÜKETİCİ DÜŞÜNÜLEREK DEVLET DESTEĞİ ARTIRILMIŞTI

Bilindiği üzere Ulusal Süt Konseyi, 18 Mart’ta yaptığı toplantıda çiğ süt fiyatları vatandaşın alım gücü de düşünülerek düşük açıklanmış ve üreticinin zararı da destekle karşılanmaya çalışılmıştı. Buna göre çiğ süt fiyatı 5.7 lira belirlenirken tarihte ilk kez çiğ süt prim desteği de 1 liraya çıkarılmıştı. Devlet desteği ile birlikte çiğ süt fiyatı 6.7 olarak belirlenmişti. 

TARIM BAKANLIĞI 2 AY SONRA RESMİ AÇIKLAMASINDAN GERİ ADIM ATTI!

Tarım ve Orman Bakanlığı 18 Mart’ta yaptığı açıklamada çiğ süt desteğinin 1 Mart’tan itibaren 1 liraya çıkarıldığı ve üçer aylık dönemler halinde yeniden değerlendirileceği belirtilmişti. Yani Bakanlığın bu açıklaması ile Mart-Nisan-Mayıs ayları için çiğ süt desteğinin 1 lira olarak ödeneceği beyan edilmişti. 

ULUSAL SÜT KONSEYİ BÖYLE DUYURDU

Ancak Ulusal Süt Konseyi’nin dün yaptığı toplantı sonrasında yaptığı açıklamada ise Mayıs ayı çiğ süt prim desteğinin 20 liraya düşürüldüğü belirtildi. 

SÜTTE KÜÇÜK HESAP ÜRETİCİNİN GÖZÜNDEN KAÇMADI!

7.5 lira olarak belirlenen çiğ süt fiyatının uygulama tarihi 15 Mayıs olarak belirlenirken, daha öncesinde belirlenen çiğ süt desteğinin ise 1 Mayıs’tan itibaren düşürülmesi, sütte yapılan küçük hesabı gözler önüne serdi. Bu durum üreticinin de tepkisini çekti.

15 MAYIS SONRASI İÇİN SÜT FİYATLARI ARTIRILIRKEN 15 MAYIS ÖNCESİ FİYATLAR DÜŞÜRÜLDÜ!

Çiğ süt prim desteğinin 80 kuruş düşürülmesinden dolayı süt üreticisinin Mayıs ayındaki zararı daha da büyüyecek. Çünkü 15 Mayıs’tan itibaren süt fiyatları artırılırken, 15 Mayıs’a kadar olan sürede ise süt fiyatları çaktırmadan 6.7 liradan 5.9 liraya düşürülmüş oldu. 

İYİ PARTİ: NASIL BİR KAFA! GERÇEKTEN ÇÖZEMEDİK!

İYİ Parti Tarım ve Kırsal Kalkınmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ergin Kahveci, sütte yapılan bu küçük hesaba tepki göstererek, "1 Mayıs itibariyle 80 krş indirim yapıp, 15 Mayıs itibariyle 80 krş önceki toplam fiyata zam yapmak nasıl bir kafa! Gerçekten çözemedik. Şaka değil gerçek" dedi.