Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Ruhsar Pekcan’ın Bakanlık görevinden alınmasına neden olan olayın bir benzeri, yıllardır tarım sektöründe önemli bir kurumda da yaşanıyor. Tarım sektöründe üst düzey bürokrat, yöneticiliğini yaptığı kuruma oğlunun genel müdürlük yaptığı özel şirketten yıllardır hizmet alımı yapıyor.

TARIM SEKTÖRÜNDE DE BENZER BİR TİCARİ İLİŞKİ VAR!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın eşinin yönetim kurulu başkanı olduğu şirketlerden Bakanlığa dezenfektan aldığının ortaya çıkması üzerine görevden alınması, tarım sektöründe de benzer bir ticari ilişkiyi gündeme getirdi. Tarım sektöründe üst düzey bir bürokratın oğlunun genel müdürlük yaptığı özel şirketten görev yaptığı kuruma uzun yıllardır hizmet almasıyla biliniyor. Söz konusu üst düzey bürokratın bu şirketle resmi bir ortaklık statüsü bulunmasa da organik bir bağı olduğu herkes tarafından konuşuluyor.

Söz konusu şirketin yıllar önce Ankara’daki açılış programına da bu bürokratın ev sahipliği yapması bu şirketle arasında olan organik bağı gösteriyor.
Tarım sektöründe önemli bir kurumun genel müdürlüğünü yapan bürokratın oğlunun genel müdürlük yaptığı şirketten hizmet satın alımı yapması etik kurallarına ve genel yönetsel teamüllere uygun olmamasına rağmen uzun yıllar bu ticari ilişkinin devam etmesi dikkat çekiyor. İddialara göre hizmet alımı yapılan söz konusu şirketin bulunduğu binanın tapusunun da yakın bir zamana kadar bürokratın eşinin üstünde olduğuna işaret ediliyor.

GÖZLER ETKİLİ BÜROKRATTA!

Ticaret Bakanlığı görevinden alınan Ruhsar Pekcan, eşinin yönetim kurulu başkanı olduğu şirketten Bakanlığa dezenfektan alındığını doğrularken, şimdi gözler tarım sektöründeki bu etkili bürokrata çevrildi. Söz konusu bürokrat, oğlunun genel müdürlük yaptığı şirketten ne hizmet alındığını, bunun karşılığında ne kadar ödeme yapıldığını ve bu şirketle nasıl bir organik bağının bulunup bulunmadığını açıklayabilecek mi?