ÖZEL HABER / Yem maliyetleri artmasına rağmen yakın bir zamana kadar karkas kesim fiyatlarının yerinde saymasından dolayı zarar eden besicilere Tarım ve Orman Bakanlığından dahiyane bir çözüm geldi! Tarım Bakanlığının bulduğu dahiyane çözüme göre, besiciler artık etini dijital ortamda kestirerek yine dijital ortamda satabilecek. Sistemin marketlerde et fiyatını nasıl düşüreceği ve yem fiyatlarından dolayı mağdur olan besicilere nasıl bir çözüm getireceği ise merak ediliyor. 

BAKANLIĞIN PROJESİNİ AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MAHİR ÜNAL AÇIKLADI

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, TV 5’de katıldığı ‘4. Güç’ programında, Tarım ve Orman Bakanlığının besicilere yönelik önümüzdeki günlerde açıklayacağı bir projeyi gündeme getirdi. Ünal, şunları kaydetti: “Geçtiğimiz Salı günü Kars’taydım. Hayvancılarla bir araya geldim. Orada başkan dedi ki; biz eti 38 liraya mal ediyoruz. Neden markette bunun fiyatı artıyor? Tarım Bakanını aradım. Tarım Bakanı telekonferansla toplantıya katıldı. ‘Tarım Bakanı, evet sorunun farkındayız şimdi hayvan üretimi ve et üretimi yapan üreticimiz için yeni bir çözüm şeyi hazırlıyoruz. Dijital ortamda hem etini kesme hem satma imkanı sunacağız’ dedi. 

DİJİTAL ORTAMDA ET SATIŞI NASIL İŞLEYECEK VE BESİCİLERE KATKISI NE OLACAK?

Besiciler özellikle yem fiyatlarına bir çözüm bulunmasını beklerken, Tarım ve Orman Bakanlığının üzerinde çalıştığı dijital ortamda etin kestirilip satılması, sektördeki sorunlara nasıl bir çözüm getireceği merak konusu oldu. 

MARKET FİYATLARINA ÇÖZÜM BULUNAMADI ETİ DE DİJİTAL ORTAMA ALACAKLAR!

Dijital Tarım Pazarı'nın (DİTAP) kuruluş amaçlarından birisi de market raflarındaki yüksek fiyata çözüm bulmaktı. Ancak bir çok ürün DİTAP üzerinden alınıp satılmaya başlanmasına rağmen gelinen noktada bu sistemin market raflarındaki fiyatlara henüz bir katkısı hissedilmezken, yem fiyatlarından ve karkas kesim fiyatlarının düşüklüğünden dert yanan besicilere DİTAP projesinin geliştirilmesi sektörde şaşkınlıkla karşılandı.