Ak Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Sinan Burhan, tarımsal destekler konusunda garip bir karşılaştırmada bulunarak, “Sevgili Ankaralılar gerçekleri görelim. Hükümetin çiftçiye yapmış olduğu çok büyük destekler var ama algı yapmıyor, reklam yapmıyor” dedi. Burhan’ın hükümetin, çiftçiye Ankara Büyükşehir Belediyesinden daha çok destek verdiğini ortaya koymak için devlet bütçesinden yapılan desteklerle belediyelerin üzerine vazife olmadığı halde kısıtlı imkanlara rağmen kırsal kalkınma bütçesinden yaptıkları destekleri aynı kapsamda değerlendirmesi tepki çekti. 

TARIMSAL DESTEKLERDE GARİP KARŞILAŞTIRMA!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği tarımsal desteklerle hükümetin verdiği tarımsal destek ödemelerini karşılaştıran Burhan, “Hükümet sadece bir haftada 125 milyon lira mazot desteği verdi. Peki, Ankara Büyükşehir Belediyesi bir yılda ne verdi? 30 milyon lira civarında mazot desteği verdi. Sevgili Ankaralılar gerçekleri görelim. Hükümetin yapmış olduğu çok büyük destekler var. Ama algı yapmıyor, reklam yapmıyor” dedi. 

KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARDI

AK Partili Meclis üyesi Sinan Burhan’ın devlet bütçesinden verilen tarımsal desteklerle, belediyelerin görev sorumluluklarında olmadığı halde çiftçiyi desteklemek için kırsal kalkınma bütçesinden yaptıkları destek ödemelerini aynı kefeye koyarak karşılaştırması dikkat çekti. 

HÜKÜMETTE MAZOT DESTEĞİNİ YILDA BİR KERE VERİYOR! 

Diğer yandan Sinan Burhan’ın Ankara’da hükümetin bir haftada 125 milyon lira mazot desteği verdiğini ancak Mansur Yavaş’ın ise bir yılda sadece 30 milyon lira mazot desteği verdiğini belirtmesi de manidar bulundu. Çünkü bir hafta içinde çiftçiye 125 milyon lira mazot desteği ödenmiş olsa da bu destek ödemesi de yılda bir defa yapılıyor, yani her hafta ödenen bir destek değil. 

ÇİFTÇİDEN BU KADAR KOPUKLAR!

Çiftçi artan girdi maliyetlerinden dolayı gerçekten çok zor günler geçirirken ve kurlardaki artıştan dolayı bütçeden yapılan destek ödemeleri de eriyip giderken, konunun siyasetini yapanların ise çiftçiden, tarımdan ve tarımsal desteklerdeki sorunlardan bu kadar uzak olmaları yaşanan çelişkiyi gözler önüne seriyor.