Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2016 ile 2021 yılları arasında tarımsal destekleme ödemesi alan çiftçilere vergi iadesi ödemesi yapılacaktı. Önce ödemelerin Şubat ayında yapılacağı kaydedilmişti ancak Mart ayına sarktığı biliniyor. Ödemeler Mart ayında başlasa da kime ne kadar ödeme yapıldığı ve ödemelerin ne zamana kadar süreceği konusunda ilgili Bakanlıklardan hiçbir açıklamanın yapılmaması tepkiye neden oluyor. 

BAŞVURULAR 31 ARALIK’TA SONA ERMİŞTİ 

Bilindiği üzere vergi iadesi ödemeleri için başvurular 31 Aralık 2021 tarihinde sona ermiş, Ocak ayından itibaren yapılan başvurular incelemeye alınmıştı. Yapılan başvuruların incelenmesinin tamamlanmasıyla birlikte Mart ayında vergi iadelerinin ödenmeye başlanacağı kaydediliyordu. 

NİSAN’IN SONUNA GELİNDİ KİME NE KADAR ÖDEME YAPILDIĞI BİLİNMİYOR 

Girdi maliyetlerinden dolayı zor günler geçiren çiftçi için yapılacak vergi iadesi ödemeleri büyük önem taşıyor. Ödemelerin başlamasıyla birlikte hiçbir açıklama yapılmazken, Nisan ayının sonuna gelinmesine rağmen vergi iadesinin ödenmesinde kaç çiftçiye ne kadar bir ödeme yapıldığına dair de kamuoyuna hiçbir bilgi verilmedi. Buradaki belirsizlik, bu ödemelerden yararlanacak çiftçiyi ciddi anlamda mağdur ediyor.

ÇİFTÇİ BELİRSİZLİĞE TEPKİ GÖSTERİYOR! 

Türkiye Ziraatçılar Derneği Şanlıurfa Temsilcisi Müslüm Ösün, tarımsal destek ödemelerindeki vergi iadelerinin ödenmesiyle ilgili belirsizliğe tepki göstererek, “Çiftçiyi bilgilendirmek çok mu zor” dedi. 

YÜZDE 4 KESİNTİNİN GERİ İADESİNDEN KAÇ LİRA GERİ ALABİLDİĞİNİ SÖYLEYEBİLECEK MESLEKTAŞIM VAR MI?

Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Ösün, “çiftçilik yapıp 5 yıllık destekleme ödemelerinden alınan yüzde 4’lük kesintinin geri iâdesinden kaç lira geri alabildiğini net olarak söyleyecek bir meslektâşım var mıdır” diye sordu.