Sonhaber16.com'da 'Domino etkisi' başlıklı yazısında tarımdaki risklere dikkat çeken tarım politikaları uzmanı ve ziraat mühendisi Ergin Kahveci, risklerin domino etkisine girmesi durumunda sonuçların vehametini tahmin bile edemediğini vurguladı. Pandemi sonrası dünyanın gelişmiş ülkelerinin tarımsal alandaki riskleri en aza indirmek için büyük çaba içerisinde olduğunun altını çizen Kahveci, "Bir taraftan ek destekleyici önlemler, bir taraftan ise tarımsal ticareti sınırlama yoluyla kendi risklerini azaltmaya çalışıyorlar. Riskleri azaltarak ya da azaltıcı tedbirler alarak kendilerini tehlikeden uzak tutmaya çalışıyorlar" dedi.

Ancak Türkiye'de farklı bir durum gözlemlediğini dile getiren Kahveci, 80'li yıllardan beri biriken risk ve bağlı olarak tehlike enerjisinin önünün açıldığını kaydetti. "Sanki geldim, geliyorum diyen 'domino etkisine' alan açıyoruz" değerlendirmesinde bulunan Kahveci, şunları kaydetti: 

"Peki biz ne yapıyoruz? Seksenli yıllardan beri biriken risk ve bağlı olarak tehlike enerjisinin önünü açıyoruz. Sanki geldim, geliyorum diyen “domino etkisine” alan açıyoruz.

Özellikle son süreçte; Derviş yasaları ve 2007-2008 yıllarında süt ineklerinin kesime gitmesi ile başlayan şiddeti yüksek “domino etkisine” gel gel yapıyoruz.

Ve hızla yaklaşıyor gelmekte olan.

Bilesiniz, bu sefer sadece tarım sektörü yalnız olmayacak. Bütün tüketiciler bundan on şiddetinde etkilenecek.

O halde, artık çözüm için bir şeyler değil, çok şeyler yapma zamanı.

Herkesin taşın altına elini sokma zamanı"

Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN