ÖZEL HABER / Bakanlık kulislerinde Tarım Reformu Genel Müdürlüğüne, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Metin Türker, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Burhan Demirok, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Faruk Fıratoğlu ile TKDK Başkanı Muhammed Adak’ın ismi konuşulurken, Bakan Pakdemirli’nin ise yine dışarıdan bir isim arayışında olduğu kaydediliyor. Diğer yandan bugün görevden alınan Hasan Özlü'nün Şubat ayında emekliye ayrılacağı ancak emekli ikramiyesini yüzde 30 daha fazla almak için kararnamenin yayınlanmasını beklediği kaydediliyor.

HASAN ÖZLÜ 3 AY ÖNCE BAKANDAN İZİN İSTEDİ

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Tarım Reformu Genel Müdürü Hasan Özlü görevden alınırken, bu göreve kimin atanacağı ise merak ediliyor. Hasan Özlü’nün yaklaşık 3 ay önce emekliye ayrılacağını belirterek, Bakan Pakdemirli’den izin istediği ancak Bakan Pakdemirli’nin atanacak ismi belirlemek için kendisinden 1 Şubat’a kadar süre istediği ifade ediliyor. Ancak geçen süreye rağmen Tarım Reformu Genel Müdürlüğüne atanacak isim belirlenemezken, Bakan Pakdemirli’nin Bakanlık dışından bir isim arayışında olduğu belirtiliyor. 

BAKANLIKTA 4 İSİM ÖN PLANA ÇIKIYOR

Tarım Reformu Genel Müdürlüğüne Bakanlık içinden bir atamanın yapılması durumunda ise 4 isim ön plana çıkıyor. TKDK Başkanı Muhammed Adak halen bu görevini vekaleten yürütmesi ve kadrosunun da Tarım Reformu’nda bulunmasından dolayı Genel Müdürlük için en kuvvetli isimler arasında gösterilirken, diğer yandan uzun bir süre Genel Müdürlüğü vekaleten yürüten ve halen Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı olan Metin Türker ile DSİ’ye Tarım Reformu’ndan giden Faruk Fıratoğlu ve Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Burhan Demirok’un da isimleri Genel Müdürlük için konuşuluyor. 

KARARNAME İLE GÖREVDEN ALINDIĞI İÇİN EMEKLİLİK PRİMİNİ YÜZDE 30 DAHA FAZLA ALACAK

Diğer yandan Hasan Özlü'nün Şubat ayında kendi isteğiyle istifa ederek emekliye ayrılacağı ancak kararname ile görevden alınması durumunda emeklilik primini yüzde 30 daha fazla alacağı bilgisinin kendisine verildiği için kararnamenin yayınlanmasını beklediği ifade ediliyor.