Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım Kredi Kooperatiflerinde hukuksuz genel müdür Fahrettin Poyraz’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile bir gece darbesi ile görevden alınmasının ardından, Tarım Kredi Kooperatiflerinde yaprak dökümü başladı. Hayvancılık cinayetiyle akıllara kazınan Tareks Hayvancılık Genel Müdürü, eski milletvekili Adem Tatlı görevinden istifa etti.

POYRAZ DÖNEMİNDE HAYVANCILIK CİNAYETİNİN ÜSTÜ ÖRTÜLMÜŞTÜ!

Tatlı’nın genel müdürlüğü döneminde Tareks Hayvancılık’ta, 2020 yılında yaşanan brusella skandalından dolayı 2300 birinci sınıf anaç hayvan zorunlu kesime gönderilerek, kurumun 11 milyon lira zarar etmesine neden olunmuştu. Milli Gazete’nin ortaya çıkardığı hayvancılık cinayeti, ülke hayvancılığına ve kuruma büyük bir darbe vururken, kifayetsiz ve liyakatsiz yöneticilere bunun hesabı sorulmayarak, hayvancılık cinayetinin üstü örtülmüştü.

SÜT HAYVANLARINI TÜRKİYE’NİN BİR UCUNDAN BİR UCUNA GEZDİRMİŞLERDİ!

Bilindiği üzere Tareks Hayvancılık’ın Yozgat/Boğazlıyan’daki çiftliğindeki yüzlerce süt hayvanı Kırklareli/Lüleburgaz’da Dursun Akdağ’dan kiralanan çiftliğe taşınmış ancak kısa bir süre sonra ise Lüleburgaz’daki çiftlik tamamen boşaltılarak, bu hayvanlar tekrar Boğazlıyan’daki çiftliği taşınmıştı. Hayvanların taşınmasının hemen ardından yani 3 gün sonra Boğazlıyan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne brucella ihbarı yapılmış ve yapılan testler sonucunda 2 bin 300 anaç hayvan brusella hastalığından dolayı zorunlu kesime gönderilmişti.

HAYVANCILIKTA İLK KEZ BÖYLE BÜYÜK ÇAPLI BİR SKANDAL YAŞANMAŞTI!

Hastalıktan ari bir çiftlikte, 2300 anaç hayvanın brucella hastalığından dolayı zorunlu kesime gönderilmesi Türkiye’de ilk kez yaşanırken, kurumda yaşanan yönetim zafiyetini de gözler önüne sermişti.

BRUCELLA HASTALIĞI BİLİNDİĞİ HALDE HAYVANLAR TAŞINMIŞTI

Diğer yandan Lüleburgaz’daki çiftliğin tamamen boşaltılması ve brucella ihbarının, hayvanların Lüleburgaz’dan Boğazlıyan’a taşınmasının hemen ardından yapılması, hayvanların hastalığının bilindiği halde Türkiye’nin bir ucundan bir ucuna taşındığı iddiasını gündeme getirirken, yönetim zafiyetinin üstünü örtmek için ülke hayvancılığının nasıl bir risk altına atıldığını ortaya koymuştu.

MİLLİ GAZETE’NİN CİMER BELGELİ HABERİNE TEKZİP KARARI ÇIKARTMAYA ÇALIŞTILAR!

Milli Gazete’nin hayvancılık cinayeti ile ilgili yaptığı haberleri Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) tarafından belgelenmesine rağmen Tarım Kredi Kooperatifleri skandalın üstünü örtmek için mahkemeleri bile yanıltarak hukuksuz tekzip kararı aldırırken, Milli Gazete’nin yaptığı itiraz Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından bozulmuştu.

MİLLİ GAZETE İÇİN AYLIK 30 BİN LİRAYA ÖZEL HUKUK BÜROSU TUTULMUŞTU

Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından Milli Gazete’ye karşı sözde hukuk mücadelesi vermesi için ücreti (aylık 30 bin lira danışmanlık ücreti) Tarım Kredi Holding tarafından ödenmek üzere tutulan özel hukuk bürosunun avukatlarından Nuri Köse’nin, ‘Hayvancılıkta Yaşanan Büyük Cinayeti CİMER Belgeledi’ manşet haberine yönelik Ankara Batı 1. Sulh Ceza Hakimliğinin verdiği tekzip kararında itiraz sürecini bile beklemeden, oldu bittiye getirerek Milli Gazete’nin aleyhine Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına kamu davası açılması talebiyle suç duyurusunda bulunması dikkat çekmişti. Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği, Milli Gazete’yi haklı bularak Tarım Kredi Kooperatiflerinin tekzip talebi reddedilirken, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı da kamu davası açılması talebiyle yapılan suç duyurusunu reddetmişti.

AVUKAT NURİ KÖSE İTİRAZ SÜRECİNİ BEKLEMEDEN KAMU DAVASI AÇILMASI İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Karaman eski AKP Milletvekili Mevlüt Akgün’ün de ortağı olduğu Köse Hukuk Bürosu’nun kurucu ortaklarından avukat Nuri Köse’nin hukuk mücadelesi adı altında Milli Gazete’nin yaptığı itiraz sürecini bile beklemeden oldu bittiye getirerek alelacele Milli Gazete aleyhine kamu davası açılması için suç duyurusunda bulunması burada yaşanan skandalın boyutunu da gözler önüne sermişti.

POYRAZ’IN ARDINDAN HEMEN GÖREVDEN AYRILDI!

Gelinen noktada, Tareks Genel Müdürü eski AKP milletvekili Adem Tatlı’nın, Poyraz’ın görevden alınmasının ardından görevinden ayrılması anlamlı bulundu.