Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Aralık ayında gübre fiyatlarına sessiz sedasız 4 bin lira birden zam yapan Tarım Kredi Kooperatifleri, gübre fiyatlarında bugün 1100 lira indirime gitti. Gübre fiyatlarına yapılan komik indirimin belli olmaması için açıklamanın yüzdelik olarak değil de rakamsal olarak yapılması da dikkat çekti.

Gübre fiyatlarına gelen zamlar ‘fahiş fiyat’ artışının da ötesine geçerek büyük bir vurguna dönerken, son bir haftadır döviz kurlarında yaşanan düşüşle birlikte firmalar da gübre fiyatlarında zorunlu olarak kısmi indirimlere gitmeye başladı. Ancak gelen yüksek zamların yanında yapılan indirimlerin çok düşük kalması dikkat çekiyor.

KOMİK İNDİRİM KERVANINA ÇİFTÇİ KURULUŞU TARIM KREDİ’DE KATILDI!

Çiftçi kuruluşu Tarım Kredi Kooperatifleri de bugün yaptığı açıklama ile kimyevi gübrede 1100 TL’ye varan oranlarda indirime gittiğini açıkladı. Ancak indirim açıklamasının yüzdelik olarak değil de rakamsal olarak yapılması dikkat çekti.

ARALIK AYINDA SESSİZ SEDASIZ 4 BİN LİRA ZAM YAPMIŞTI!

Tarım Kredi Kooperatifleri Aralık ayında (1 ve 9 Aralık’ta) yaptığı iki zamla birlikte gübre fiyatlarına 4 bin lira birden zam yapmıştı. Dolar kuru 13.5 TL seviyesinde bulunurken gübre fiyatlarına 4 bin lira birden zam yapan Tarım Kredi Kooperatiflerinin, bugün ise gübre fiyatlarında 1100 TL’ye varan miktarda indirim yapıldığının açıklaması, yapılan indirim yüksek artışların yanında ne kadar komik kaldığını gösteriyor.

4 BİN LİRALIK ZAMMI SESSİZ SEDASIZ YAPTI 1100 LİRALIK İNDİRİMİ ÇİFTÇİYE MÜJDE OLARAK DUYURDU!

Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından yapılan açıklamada, "Gübre fiyatlarındaki artışlara karşı piyasayı regüle eden Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, çiftçilerin yanında olduğunu ve ülkenin gıda güvenliğine verdiği önemi göstermek üzere kimyevi gübrelerde ton başına 1.100 TL’ye varan indirim yaptı” denildi.

AÇIKLAMADAKİ ÇİFTÇİ VURGUSU DİKKAT ÇEKTİ

Açıklamada son bir ay içinde yapılan 4 bin liralık zamma karşılık, 1100 TL’lik indirimin; ‘çiftçinin yanında olduğunu’ göstermek için yapıldığının savunulması da yaşanan çelişkiyi gözler önüne serdi.

1100 LİRALIK İNDİRİM ORAN OLARAK YÜZDE 7.5’A GELİYOR

Tarım Kredi Kooperatifleri kimyevi gübrelerin başında gelen üre gübresini 1 Aralık ile 9 Aralık’ta yaptığı zamlarla birlikte 10 bin 800 liradan 14 bin 800 liraya çıkarmıştı. Buna göre yapılan 1100 TL’lik indirim yüzdelik olarak yüzde 7.5’a karşılık geliyor.

ÜRE GÜBRESİ SON BİR YILDA 5-6 KAT ARTTI!

Üre gübresi üzerinden hesap edildiğinde yüzde 7.5’luk indirim çiftçiye büyük bir hizmetmiş gibi sunulurken, gübre fiyatlarının son bir yıl içinde 6-7 kat birden artmasının ise görmezlikten gelinmesi dikkat çekiyor.