Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım Kredi Kooperatiflerinde yaprak dökümü devam ediyor. Hukuksuz Genel Müdür Fahrettin Poyraz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile görevden alınarak yerine Ziraat Bankası eski Genel Müdürü Hüseyin Aydın atanmıştı. Hüseyin Aydın, başta iştirakler olmak üzere Merkez Birliği ve Bölge Birlikleri hakkında kapsamlı bir çalışma yürütürken, çalışma ekibini de yakında kurması bekleniyor.

POYRAZ'IN DANIŞMAN GENEL MÜDÜR YARDIMCISI GÖREVDEN ALINDI

Tareks Hayvancılık Genel Müdürü Adem Tatlı, doğrudan istifasını vererek görevinden ayrılırken, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı Davut Arpa da görevden alındı. Fahrettin Poyraz’ın milletvekili olduğu dönemde danışmanlığını yapan Davut Arpa, Tarım Kredi Kooperatiflerinde sırasıyla genel müdür danışmanlığı, insan kaynakları daire Başkanı ve geçtiğimiz yıl Şubat ayında da genel müdür yardımcılığına getirilmişti.

ÇİFTÇİDEN VE KURUMDAN HABERSİZLER

Hüseyin Aydın’ın Merkez Birliğinde Davut Arpa’yı görevden alması yerinde bir karar olarak görülürken, kurum kültürünü bilmeyen diğer genel müdür yardımcılarını ise görevden alınıp alınmayacakları merak ediliyor. Tarım Kredi Kooperatifleri çiftçi kuruluşu olmasına rağmen üst yönetimin tamamen çiftçinin ruhundan anlamayan ve kurum kültürüyle hiçbir alakası olmayan kişilerin sırf yüksek maaş, ikramiye ve huzur hakkı ücretlerinden dolayı göreve getirilmesi, Tarım Kredi Kooperatiflerindeki başarısızlığın temelini oluşturuyor.

GENEL MÜDÜR YARDIMCISI ATEŞ, POYRAZ’IN EŞİNİN ÜSTÜNDE BULUNAN BİNAYI PARAVAN ŞİRKET ÜSTÜNDEN KİRALAMIŞTI

Diğer yandan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Okan Ateş’in proje koordinatörlüğünü yaptığı 47 milyon Euro bütçeli hibe projesi kapsamında Fahrettin Poyraz’ın yarı hissesi eşinin üstüne ait olan Ümitköy’deki binanın önce paravan şirket Yusel İnşaat’a satılarak daha sonra Yusel İnşaat’tan bu binayı Tarım Kredi Koopreatiflerine kiralaması dikkat çekmişti.

DİĞERLERİ DE GÖREVDEN ALINACAK MI?

Genel Müdür Yardımcılarından Davut Arpa, görevden alınırken, kurum kültürüyle hiçbir alakası olmayan sırf yüksek maaştan dolayı bu görevlere getirilen Ahmet Bağcı, Mehmet Yener, Mehmet Okan Ateş ve Ali Rıza Akpınar’ın görevlerine devam etmesi durumunda “Davut Arpa neden görevden alındı?” sorusunu gündeme getirecek.

Fahrettin Poyraz döneminde sadece 3-4 saati kurumda geçiren bazen Merkez Birliğine dahi uğramayan genel müdür yardımcılarının Hüseyin Aydın’ın atanmasıyla birlikte kurumda tam mesai çalışmaya başlamaları da üst yönetimde yaşanan keyfiyeti ve samimiyetsizliği gözler önüne sermişti.