Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım Kredi Kooperatiflerinin hukuksuz Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, aylık 180 bin lira geliri ile yeniden gündeme geldi. Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur’a aylık geliri ile ilgili bilgi veren Poyraz’ın aylık gelirinin 180 bin lira değil 62 bin 500 lira olduğunu belirtirken gerçekleri yine kamuoyuna çarpıtarak açıklaması dikkat çekti.

MİLLİ GAZETE TARIM SEKTÖRÜNDE GÜNDEMİ BELİRLEMEYE DEVAM EDİYOR

Milli Gazete, tarım sektöründe gündem belirlemeye devam ediyor. Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerinde yaklaşık 4 yıldır hukuksuz bir şekilde görev yapan Fahrettin Poyraz’ın aylık 180 bin liralık fahiş geliri ile ilgili haberimiz yeniden gündeme geldi.

POYRAZ KAMUOYUNU BÖYLE MANİPÜLE ETTİ

Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur’a aylık gelirinin 180 bin lira olmadığını bunun 4/1’i oranında bir aylık gelirinin bulunduğunu ileri süren Poyraz’ın, kamuoyunu yine manipüle etmeye çalışması dikkat çekti.

YÜZDE 50’NİN ALTINDAKİ ŞİRKETLERDEN ALDIĞI HUZUR HAKKI ÜCRETİNİ NEDEN AÇIKLAMIYOR?

Tarım Kredi’nin yüzde 50’nin üstünde ortaklığı bulunan iştiraklerden sadece bir yerden huzur hakkı ücreti aldığını belirten Poyraz’ın nedense yüzde 50’nin altındaki iştiraklerden aldığı huzur hakkı ücretlerini ise yine açıklamadı.

YÜZDE 50’NİN ÜSTÜNDEKİ ŞİRKETLERDEN SADECE BİR YERDEN HUZUR HAKKI ÜCRETİ ALINIYOR

Bilindiği üzere Tarım Kredi Kooperatiflerinin yüzde 50’nin üstünde ortağı olduğu iştiraklerde Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri sadece bir iştirakten huzur hakkı ücreti alabiliyor. Bu kanuni zorunluluktan dolayı Fahrettin Poyraz, bir çok iştirakin yönetim kurulu başkanlığını yapmasına rağmen sadece GÜBRETAŞ’tan aylık 12 bin lira huzur hakkı ücreti alıyor.

POYRAZ YÜZDE 50’NİN ARKASINA SAKLANIYOR!

Ancak Tarım Kredi’nin yüzde 50’nin altında ortaklığı bulunduğu iştiraklerde ‘sadece bir yerden huzur hakkı ücreti alınır’ sınırlaması bulunmuyor. Bundan dolayı özellikle GÜBRETAŞ’ın yüzde 50’nin altında ortaklığı bulunduğu alt şirketlerde kimlerin ne kadar huzur hakkı ücreti aldığı kamuoyundan sır gibi saklanıyor.

SADECE RAZİ’DEN 7 BİN EURO HUZUR HAKKI ÜCRETİ ALIYOR

Poyraz, Gübretaş’ın İran’da yüzde 48 ortağı olduğu RAZİ şirketinin yönetim kurulunda bulunmasına rağmen, nedense buradan aldığı aylık huzur hakkı ücretini kamuoyuna açıklayamıyor.

POYRAZ MİLLİ GAZETE’NİN HABERİNİ YALANLAYAMADI

Milli Gazete, Poyraz’ın RAZİ şirketinden aylık 7 bin Euro huzur hakkı ücreti aldığını ortaya çıkarmasına rağmen Poyraz, bu iddiaları yalanlayamayarak sessiz kalmayı tercih etmişti. Poyraz’ın sadece İran’daki Razi şirketinden aldığı aylık 7 bin Euro huzur hakkı ücreti 72 bin lira ederken, aylık gelirinin sadece 62 bin 500 lira olarak açıklaması çiftçi kuruluşunda yaşanan yüksek maaş skandalını gözler önüne seriyor.