T24 yazarı Tolga Şardan’ın bugünkü; ‘MİT’ten Tarım ve Orman Bakanlığında FETÖ operasyonu: Üst düzey yönetici görevden alındı’ başlıklı yazısı gündeme bomba gibi düşerken, Tarım ve Orman Bakanlığında FETÖ ile yapılan mücadelenin de yeniden sorgulanmasını gündeme getirdi. Şardan, MİT tarafından Tarım ve Orman Bakanlığına bir FETÖ operasyonu yapıldığını ve üst düzey yöneticinin görevden alındığını iddia etti.

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Şardan, FETÖ operasyonu kapsamında görevden alınan üst düzey yöneticinin ismini soruşturmanın akıbeti açısından paylaşmazken, söz konusu üst düzey yöneticinin, Tarım ve Orman Bakanlığının en kritik biriminde olması ve Bakanlığın bütün mahrem bilgilerine hakim bir isim olması kafalarda ciddi soru işaretleri oluşturdu. Söz konusu üst düzey yönetici Bakanlığa 2018 yılında atanırken, böylesine kritik noktaya böyle bir ismin atanması, Bakanlıkta yapılan atamaların ve FETÖ ile mücadelesinin de yeniden sorgulanmasını gündeme getirdi.

BAKANIN A KADROSUNDAKİ DANIŞMANLARINA YAKIN BİR İSİMDİ 

Diğer yandan MİT tarafından yapılan operasyonla görevinden alındığı iddia edilen söz konusu üst düzey yöneticinin Bekir Pakdemirli’nin A kadrosunda bulunan danışmanlarına yakın bir isim olması da dikkat çekti.