Konuyla ilgili bir paylaşım yapan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “AK Partili Tarım ve Orman Bakan yardımcılarının dördünün de aynı zamanda at yarışı düzenleyen Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi olduğunu tespit ettik. Bakan yrd. aylık maaşı: 30.275 TL, Kurul Üyeliği aylık ücreti: 14.230 TL, Aylık toplam gelir: 44.505 TL. Kaynak:6132 sayılı Kanun”

Maaşları nasıl hesapladığını da açıklayan Yavuzyılmaz, “Yüksek Komiserler Kurulu Üyeliği aylık net ücreti= 3.557,50 (16 yaşından büyüklerin brüt asgari ücret) x 4 = 14.230 TL Not: Kuruldaki Bakan yardımcıları 1. kategoride yer aldıkları için en üst sınır olan; brüt asgari ücretin 4 katı aylık net ücret alıyorlar” ifadelerini kullandı.

KANUNSUZ ATAMA İÇİN YÖNETMELİK DEĞİŞTİRİLMİŞTİ

Bilindiği üzere Yüksek Komiserler Kurulu Genel Koordinatörlüğüne de geçtiğimiz yıl kanunsuz bir atama yapılmıştı. Tarımdan Haber, bu kanunsuzluğu gündeme getirmesiyle birlikte At Yarışları Yönetmeliği değiştirilerek, Yüksek Komiserler Kurulu Genel Koordinatörlüğüne atanan Murat Birol Yayim'ın kanunsuz ataması yönetmeliğe uygun hale getirilmişti. 

350 MİLYON LİRA PARAYI YÖNETİYORLAR

Jokey Kaza ve Yardım Sandığında 350 milyon lira bulunurken, söz konusu sandığın denetim ve yönetimi Yüksek Komiserler Kurulu'nda bulunuyor.