Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım ve Orman Bakanlığında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bile yanıltarak Strateji Geliştirme Başkanlığına atanan ancak daha sonra görevden alınan Volkan Koç, yine 4 ayağının üstüne düştü. Milli Gazete’nin haberleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Strateji Geliştirme Başkanlığından alınan Volkan Koç, bu sefer Bakanlık Müşaviri yapıldı. Koç, hiçbir iş yapmadan emekli olana kadar Tarım Bakanlığından maaş almaya devam edecek. 

HİZMET İÇİN DEĞİL YÜKSEK MAAŞ VE ÖZLÜK HAKLARI İÇİN ATANMIŞTI 

Bilindiği üzere görevden alınan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkcell’den getirdiği özel kalem müdürü Volkan Koç’a giderayak büyük bir kıyak geçerek 6400 ek göstergeye sahip Strateji Geliştirme Başkanlığına atamıştı. Ancak Volkan Koç’un hizmet için değil Genel Müdürlük statüsündeki maaş ve özlük haklarından yararlandırmak için Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Strateji Geliştirme Başkanlığına atandığı ortaya çıkmıştı. 

KUMADA BU SKANDAL ATAMA TARİHE GEÇTİ! 

Volkan Koç, geçtiğimiz Aralık ayında Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Strateji Geliştirme Başkanlığına atanmasına rağmen 1 gün dahi görev yapmayarak, koltuğunu görevlendirme ile Özgür Akif Tel’e bırakmıştı. Yani Koç, Strateji Geliştirme Başkanlığına gelmeden Genel Müdür maaşına bağlanmıştı. Koç, 6 ay bu görevde kalması durumunda 6400 ek göstergenin bütün özlük haklarını da kazanmış olacaktı. 

MİLLİ GAZETE HİLELİ ATAMAYI DEŞİFRE ETTİ PLANLARI BOZULDU!

Milli Gazete, Bakanlığın en önemli birimlerinden olan Strateji Geliştirme Başkanlığında tezgahlanan bu oyunu deşifre etmesiyle birlikte Bakan Vahit Kirişçi, Pakdemirli döneminde atanan Volkan Koç’u görevden almak zorunda kaldı. 

ÖZLÜK HAKLARINI KAZANAMADI AMA HİLELİ ATAMADAN DOLAYI BAKANLIK MÜŞAVİRİ OLDU!

Volkan Koç, 23 Nisan’da Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile görevden alındı. Koç’un 6 ayı tamamlamadan görevden alınması Bakanlıkta memnuniyetle karşılanmıştı. Ancak Volkan Koç’un, özlük haklarından yararlanamasa da görevden alındığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Genel Müdürlük statüsünde olduğu için mecburen Bakanlık müşaviri yapıldığı ortaya çıktı. Koç, bir gün dahi görev yapmadan, hileli atamadan dolayı emekliliğine kadar Bakanlıktan maaş almaya devam edecek.