Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım sektörünün öncü kuruluşu TİGEM unutuldu! Gerekli atamalar yapılamadığı için TİGEM’de 3 aydır Yönetim Kurulu toplanamazken, hiçbir karar da alınamıyor. Resmi Gazete’de bugün yayınlanan atama kararı ile Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’in TİGEM Yönetim Kurulu’na yeniden ataması yapılsa da salt çoğunluk yine sağlanamıyor. TİGEM Yönetim Kurulu’nun toplanabilmesi ve bekleyen kararların alınabilmesi için bir kişinin daha acilen atamasın yapılması gerekiyor. 

BAKANLIKTAKİ KURUMSAL ZAFİYET TİGEM’E BÜYÜK ZARAR VERİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı’nda kurumsal zafiyet, ciddi bir sorun haline gelirken, yaşanan zafiyet bağlı ve ilgili kuruluşlarda da bütün işler durma noktasına getirdi. Tarım sektörünün öncü kuruluşlarından olan damızlık ve tohum üretiminde sektör için önemli bir görevi bulunan TİGEM’in en önemli karar organı olan Yönetim Kurulu, Bakanlığın zafiyetinden dolayı 3 aydır toplanamıyor. 

TİGEM’DE ESAS FAALİYET ALANLARIYLA İLGİLİ HİÇ BİR KARAR ALANAMIYOR

Yönetim Kurulu toplanamadığı için kurum faaliyetlerinin ana konusu olan gübre, ilaç gibi temel alımlar dahi yapılamazken, kurum içi hiçbir atama da yapılamıyor. Yani TİGEM’de esas faaliyet alanlarıyla ilgili bütün kararlar durmuş durumda. Kurumda yönetim krizi giderek büyürken, Tarım ve Orman Bakanlığının durumu seyretmekle yetinmesi manidar bulunuyor. 

GENEL MÜDÜR BAKAN YARDIMCISI OLDU TİGEM’DE İŞLER DURDU

TİGEM Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Ayşin Işıkgece’nin Ocak ayında Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olarak atanmasıyla birlikte TİGEM Yönetim Kurulunun da toplanabilmesi için salt çoğunluğunu kaybetti. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’in de TİGEM Yönetim Kurulundaki görev süresinin Ocak ayında dolmasıyla birlikte 6 kişilik TİGEM Yönetim Kurulu’nda sadece Genel Müdürlüğe vekaleten bakan Sait Kocabay ile Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Anbar kalmıştı.

BEKİR KARACABEY YENİDEN ATANDI ANCAK KRİZ DEVAM EDİYOR

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’in, bugün Resmi Gazete’de yayınlanan atama kararı ile TİGEM Yönetim Kurulu üyeliğine yeniden ataması yapıldı. Karacabey’in atanmasıyla birlikte TİGEM Yönetim Kurulu üye sayısı 3’e çıktı. Ancak Yönetim Kurulunun toplanarak karar alabilmesi için salt çoğunluk yani 4 üyenin olması gerekiyor. Karacabey’in yeniden atanması da TİGEM’de krize dönüşen yönetim kurulunun toplanamama sorunu halen devam ediyor. 

IŞIKGECE BAKAN YARDIMCISI OLDU BAKAN TİGEM’İ UNUTTU!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yakın arkadaşı olan Ayşe Ayşin Işıkgece’nin TİGEM Genel Müdürlüğünden Bakan Yardımcılığı görevine atanmasıyla birlikte TİGEM’de boş bulunan yönetim kurulu üyeliklerine 3 aydır gerekli atamaları yaptırmaması dikkat çekiyor. 

Bilindiği üzere TİGEM Yönetim Kurulu’nun 3’ü kurum içinden 3’ü de kurum dışından olmak üzere 6 kişiden oluşması gerekirken, boş bulunan Yönetim Kurulu üyeliklerine yapılması gereken atamaların Bakanlık tarafından takip edilerek 3 aydır yapılmaması, kurumun asli görevlerini dahi yapamayacak duruma getirirken, bu durum “Tarım Bakanı TİGEM’i unuttu” eleştirilerine neden oldu.