Denizli, Tunceli, Aydın ve Malatya illeri ile bu illere bağlı bazı köy-belde-mahallelerde zorunlu arazi toplulaştırması yapılacak. Zorunlu arazi toplulaştırmasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı kararı dün Resmi Gazetede yayınlandı. Diğer yandan Manisa ili Akhisar ilçesi sınırları içerisinde bulunan bazı yerlerde arazi toplulaştırması yapılmasına ilişkin 2012 yılında alınan Bakanlar Kurulu kararı yürürlükten kaldırıldı. Söz konusu Bakanlar Kurulu kararını yürürlükten kaldıran Cumhurbaşkanlığı kararı da bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. 

ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI YAPILACAK KÖY-BELDE-MAHALLELER ŞÖYLE

Denizli, Tunceli, Aydın ve Malatya illerinde bulunan ve ekli listede isimleri belirtilen yerlerde arazi topluşaltırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılmasına 6200 sayılı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce Yürütülen Hizmetler Hakkında Karunun ek 9’uncu maddesi gereğince karar verilmiştir. 

Yukarıda belirtilen alanlarda, DSİ 21. Bölge Müdürlüğü ve DSİ 9. Bölge Müdürlüğünce yürütülen hizmetler hakkında Kanunun ek 9’uncu maddesi kapsamında, kamu yararı gözetilerek zorunlu arazi toplulaştırması uygulanacaktır. Toplulaştırma sınırları içinde olup, 

-Arazi toplulaştırma kriterlerine uygun olmayan yerler, 

-Teknik olarak arazi toplulaştırma sahasına dahil edilmesi uygun olmayan tepelik, taşlık, çukurluk alanlar ile yoğun sabit tesis bulunan alanlar, toplulaştırma harici bırakılacaktır. 

MANİSA/AKHİSAR'DA ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI YAPILMASINA YÖNELİK BAKANLAR KURULU KARARI YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILDI

Diğer yandan Manisa ili Akhisar ilçesi sınırları içerisinde bulunan bazı yerlerde arazi toplulaştırması yapılmasına ilişkin 2012 yılında alınan Bakanlar Kurulu kararı yürürlükten kaldırıldı. Söz konusu Bakanlar Kurulu kararını yürürlükten kaldıran Cumhurbaşkanlığı kararı da bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. 

MANİSA/AKHİSAR'DA ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI KARARI YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILAN YERLER ŞÖYLE