Gazete Anadolu'dan Hüseyin Oğuz'un haberine göre, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 29 Eylül 2021 tarihinde yapılacak olan 69.seçimli olağan genel kurulunda 22 yıldır başkanlık koltuğunda oturan ve TORKU gibi bir marka oluşturan Recep Konuk’un “Kurum olarak tazeleneceğiz, ben ve arkadaşlarım görevimizi yapmanın iç huzuruyla nöbet görevimizi tamamlayacağız. Emaneti taşımaya talip olan ve ortaklarımızın teveccüh göstereceği arkadaşlarımıza nöbeti devredeceğiz” açıklamasının ardından adayların fazlalığı dikkate çekerken, kulislerde bazı isimler telaffuz edilmeye başlandı.

Konya eski Ticaret Borsası ve Ak Parti eski milletvekili Uğur Kaleli, eski KOP Başkanı ve Ak Parti eski Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ve Dr. Alişan Taşpınar isimleri konuşulurken, bazı Ak Parti eski milletvekillerinin de konu ile ilgili olarak nabız yokladığı öğrenildi.

RECEP KONUK NEDEN BIRAKIYOR?

PANKOBİRLİK Başkanı Recep Konuk yaptığı açıklamada, "Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 69’uncu Seçimli Olağan Genel Kurulu’nu 29 Eylül 2021 Çarşamba Günü Konya Büyükşehir Stadyumu’nda yapıyoruz. Bu genel kurulda kurum olarak tazeleneceğiz. Ben ve arkadaşlarım görevimizi yapmanın iç huzuruyla 22 yıllık nöbet görevimizi tamamlayacağız emaneti taşımaya talip olan ve ortaklarımızın teveccüh göstereceği arkadaşlarımıza nöbeti devredeceğiz. Bu nöbet değişiminden sonra da Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin ve Konya Şeker’in duruşu değişmeyecek. Değişmemeli. Bu kurumda göreve talip olan ya da olacak her arkadaşım zaten biliyordur ve benim de tavsiyem odur ki; bu kurumda emaneti taşıyanın hasmı kişiler değil yokluktur, yoksulluktur ve üreticinin işini zorlaştıran her şeydir.
Kooperatifimizin 69’uncu Seçimli Olağan Genel Kurulu’nu 29 Eylül 2021 Çarşamba Günü Konya Büyükşehir Stadyumu’nda yapacağız. Bu genel kurulda kurum olarak tazeleneceğiz. Ben ve arkadaşlarım görevimizi yapmanın iç huzuruyla 22 yıllık nöbet görevimizi tamamlayacağız emaneti taşımaya talip olan ve ortaklarımızın teveccüh göstereceği arkadaşlarımıza nöbeti devredeceğiz. 70 yıl önce kurulan Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nde emaneti 22 yıl kesintisiz taşıdım. Bu 22 yılın çoğunda genel kurullarda kararlarımızı ittifakla aldık. Binlerce ortağımızın huzuruna her genel kurulda sadece oylarını almak için değil rızalarını da almak için çıktım" açıklamasında bulunmuştu. 

UĞUR KALELİ ADAY MI?

Daha önceki dönemlerde Konya Ticaret Borsası başkanlığını başarı ile yürüten ve siyasete girerek Ak Parti’den Konya Milletvekili olarak bir dönem görev yapan Uğur Kaleli’nin ismi seçimlerde aday olarak yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Kaleli’nin çiftçiyi tanıması ve sevilen bir kişiliğe sahip olması nedeniyle aday olması yönünde baskı yapıldığı iddia edildi.

PROF. DR. MEHMET BABAOĞLU

Selçuk Üniversitesi, Karatay Üniversitesinde çok önemli görevler yaptıktan sonra KOP başkanlığına getirilen ve daha sonra Ak Parti milletvekili olarak TBMM’ne giren Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu’nun bölgede ve çiftçi üzerinde karşılığının olması ve bir dönem de Tarım Orman Bakanlığı Komisyon başkanlığı görevini yürütmesi sebebiyle tecrübesinin olduğu  için başkanlık için yola çıkması kulislerde konuşuluyor.

DR. ALİŞAN TAŞPINAR

Konya Pancar Ekicilerinin bir önceki genel kurulunda Prof. Dr. Mevlüt Mülayim başkanlığında Konuk’a karşı olarak Mülayim’in listesinde Aile Hekimi Uzman Doktor Alişan Taşpınar, Ziraat mühendisi Arslan Üstündağ, Çumra Ziraat Odası Başkanı Süleyman Akbaş ve Eğitimci Mehmet İnan ile birlikte aday olmuşlardı. O dönem listede yer alan Dr. Alişan Taşpınar’ın bu seçimde başkan adayı olarak genel kurul üyelerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.