Tarımdan Haber yazarı ve ziraat mühendisi Faik Toy, düşük fiyattan gübre satan bayilerin, gübre firmaları tarafından baskı altına alındığını iddia etti. Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesaplarından bir paylaşımda bulunan Toy, “Oyun bitmiyor” dedi. Gübre firmalarının, düşük fiyattan gübre satan bayilere baskı yaptığına dikkat çeken Toy, “Bazı büyük gübre bayileri piyasanın altında fiyatla gübre satıyor ama aldığım duyumlara göre firmalar bu bayilere baskı uygulamaya başlamış” dedi. 

GÜBRE FİRMALARI DÜŞÜK FİYATTAN GÜBRE SATAN BAYİLERDEN NEDEN RAHATSIZ OLUYOR?

"Bu bayilerin piyasanın çok altında gübre satmaları neden rahatsızlık veriyor?" diye soran Toy, “Yüksek fiyat oyunu anlaşılmasın diye mi?” tepkisinde bulundu.

GÜBRE FİRMALARI BU CESARETİ NEREDEN ALIYOR?

Çiftçi Faik Toy'un bu paylaşımı üzerine 'Piyasanın altında gübre satan bayilere baskı uygulayan gübre firmaları' sorgulanmaya başlanırken, bu gübre firmalarının cesareti nereden aldığı ise merak ediliyor. Gübre fiyatlarından dolayı çiftçinin dert yandığı bir dönemde bazı büyük gübre bayilerinin piyasanın altında gübre satışının bazı gübre firmaları tarafından engellenmeye çalışılması, sektördeki boşluğu ve gübre lobisinin gücünü ortaya koyuyor.