Tarım Kredi Kooperatifleri, mağdur çiftçilerin sorununu çözmek için yeni bir yapılandırma imkanı getirirken, aylardır bu soruna duyarsız kalan TZOB Başkanı Bayraktar’ın yapılan yapılandırmaya sahiplenmesi dikkat çekti. Bilindiği üzere TZOB Başkanı Bayraktar, çiftçinin traktörü ve hayvanları haczedilirken ortalıkta görünmemiş, seslerini duyurmak için defalarca Ankara’ya gelen mağdur çiftçilerle dahi muhatap olmamıştı.

YAPILANDIRMA ÇALIŞMASINI HABER ALDI MAĞDUR ÇİFTÇİYİ GÜNDEMİNE ALDI!

Hüseyin Aydın’ın Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür olarak atanmasıyla birlikte hacizlik çiftçinin sorununu çözmek için yeni bir borç yapılandırma çalışması başlatılmıştı. Bu çalışmayı önceden haber alan Bayraktar, biranda hacizli çiftçileri gündemine alarak aylar sonra bir açıklama yaparak bu sorunun çözülmesi için yeni bir yapılandırma talebinde bulunmuştu. Aylarca, hacizli çiftçinin sorunlarına duyarsız kalan Bayraktar’ın biranda böyle bir açıklama yapması, mağdur çiftçilerin, “Şemsi tüyoyu aldı açıklama yaptı’ tepkilerine neden olmuştu.  

Bayraktar, Tarım Kredi Kooperatiflerinin hacizli çiftçilere yönelik getirdiği borç yapılandırması sonrası yaptığı açıklama ile getirilen yapılandırmadan kendisine pay çıkarması; ‘Şemsi yine şaşırtmadı!’ yorumlarına neden oldu. 

Bayraktar, twitter hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Çiftçilerimizin Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının yapılandırılması konusunda girişimlerde bulunmuş, 11 Ocak 2022 tarihinde yaptığımız basın açıklamasında taleplerimizi dile getirmiştik. Çiftçilerimizin borçlarına yapılandırma imkânı verilmesi önemlidir. Hayırlı olsun"