Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli bu yıl 16'ncısı düzenlenen AgroExpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışına katıldı. Bakan Pakdemirli programda yaptığı konuşmada fuarların, sektörün vitrini olduğunun altını çizerek "Özellikle İzmir'de düzenlenen AgroExpo, tarım ve hayvancılık alanında, Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise 4. büyük fuarıdır" dedi.

HAYATIN HER ALANINA DOKUNAN BİR BAKANLIĞIZ

Hayatın her alanına dokunan bir Bakanlık olduklarına işaret eden Bakan Pakdemirli "Her yerde izimiz, her yerde işimiz var. Kırsaldaki tarım ve hayvancılık yatırımları için önemli destekler sağlıyor çok sayıda hibe programı yürütüyoruz. Bugüne kadar toplam 480 bin projeye, reel rakamlarla 27 Milyar Lira hibe ödedik.  Bu destekler sayesinde 350 bin yeni istihdam oluştu, kırsalda 50 Milyar Liralık yatırım yapıldı" dedi.

BAKANLIK ÇİFTÇİNİN MEMNUNİYETİNİ NEDEN ÖLÇMÜYOR?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ‘hayatın her alanına dokunan bir bakanlığız’ derken, çiftçinin uygulanan tarım politikalarından memnuniyetini ortaya koyacak anket çalışması neden yapılmıyor? Bakanlık geçtiğimiz yıllarda birlikler ve ziraat odalarına yönelik bir anket çalışması yapmış ancak daha sonra bu anket çalışmasından da ziraat odaları çıkarılmıştı. Doğrudan çiftçinin Tarım ve Orman Bakanlığına yönelik memnuniyetini ortaya koyacak anket çalışması ise hiç yapılmadı. Bakanlık, çiftçiden gelecek tepkiden dolayı bir anket çalışması yapamıyor.