ÖZEL HABER / Artan yem fiyatlarından dolayı süt üreticisi feryat ederken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yaşanan felakete sessiz kalması üreticinin tepkisini çekiyor. Yem fiyatları son aylarda sürekli artarken, bir de buna kurlardaki artış eklenince artık ipin ucu kaçtı. Yem süt paritesi 0.92’ye kadar düşerken, bu durum süt üreticisinin nasıl zararına üretim yaptığını da gözler önüne seriyor. Yem süt paritesindeki bu düşüşe rağmen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin bu duruma duyarsız kalması, dişi hayvan kesimlerini de artırıyor. 

TARIM BAKANLIĞININ SESSİZLİĞİ TEPKİ ÇEKİYOR

Diğer yandan gübre fiyatlarında yaşanan astronomik artışlar, tarımsal üretimi tehdit ederken bu konuda da çiftçiyi desteklemek için ciddi bir adımın atılmaması düşündürücü bulunuyor. Tarımsal üretimde yaşanan bu tehlikeye karşı, Tarım ve Orman Bakanlığının da derin bir sessizliğe bürünmesi manidar bulunuyor. 

ESKİ TARIM BAKANINDAN ANLAMLI MESAJ: SÜT OLMADAN ET OLMAZ!

Böyle bir süreçte eski Tarım ve Orman Bakanı Faruk Çelik'in sosyal medya hesabı üstünden yaptığı paylaşım dikkat çekti. Eski Tarım ve Orman Bakanı Faruk Çelik, yaptığı paylaşımda “Süt olmadan et olmaz” tepkisinde bulundu. Süt hayvanlarının kesilmemesi için süt üreticisinin desteklenmesi gerektiğini dile getiren Çelik, “Bereketli hasat için gübre konusunda da çiftçimize destek olalım. Toprak gübrelensin bereketlensin, bahar buzağlarla şenlensin. Bugün destekleyelim, inşallah çiftçimiz için bahar güzel olacak” dedi. Eski Tarım Bakanı Çelik'in bu paylaşımı, mevcut Bakana bir mesaj olarak değerlendirilirken, Çelik'in bu paylaşımı sosyal medyada da büyük destek gördü.