Türkiye’de artan maliyetler ve yaşanan enflasyondan dolayı gıda sorunu ciddi bir sorun haline gelirken, bazı belediyeler ülkenin üretim kabiliyetini artırmak için örnek projeler ortaya koyuyor. Bulundukları bölgelerde ekilmeyen tarım arazilerini üretime kazandırmak için kırsal kalkınma bütçesinden çiftçiye özel destekler veren belediyeler, bu destekle çiftinin girdi maliyetlerinin düşürülmesine yardımcı olurken, ekim alanlarını da artırmış oluyorlar. 

İLÇE EKONOMİSİNE 20 MİLYON LİRA KATMA DEĞER SAĞLANDI

Erzurum'un Uzundere Belediyesi de ekim yapan çiftçilere mazot desteğinde bulunarak, kiraladığı 22 traktörle tarlalarını sürmelerini sağladı. Hedefin çiftçilerin yıllardır ekmediği 10 bin dönüm araziye buğday, yulaf, yonca, patates, fasulye, mısır ve sebze ekilerek, ilçe ekonomisine 20 milyon liralık katma değer sağlanması olduğu açıklandı. 

MAZOT VE TRAKTÖR DESTEĞİ İLE EKİLMEYEN 350 DÖNÜM ARAZİ ÜRETİME KAZANDIRILDI

İlçeye bağlı Yayla Mahallesi'nde iki traktörle 500 dönüm tarlanın ekimi yapıldı. Yayla Mahallesi Muhtarı Sebahattin Özdoğan, "Son dönemlerde halkımızın ekim yapmakta zorlandığı bir dönemdeyiz. Uzundere Belediye Başkanımızın yapmış olduğu projede 18 muhtarla birlikte bir noktada buluştuk. Uzundere Belediye Başkanımızın çiftçilere vermiş olduğu mazot desteğinden dolayı teşekkür ederim. Son yıllarda 100-150 dönüm ekilip biçiliyordu. Belediyemizin vermiş olduğu mazot ve traktör desteği ile mahallemizde 500 dönüm tarla ekiyoruz. Devletimize çok teşekkür ediyorum. Uzundere Belediye Başkanımız Hilmi Aktoprak beyefendiye çok teşekkür ediyorum" dedi.