TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 7 Temmuz 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Tarım Kredi Kooperatiflerinde kaynak kullanım ücreti adı altında tarımsal kredilerde uygulanan yüksek faiz sorununa Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli el attı. Samsun'un Bafra ilçesindeki çiftçiler, geçtiğimiz günlerde kaynak kullanım ücreti adı altında tarımsal kredilerden alınan yüksek faizi protesto etmişti. Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve Bafra Tarım Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Balta, çiftçinin yüksek faiz sorununa bir çözüm bulunması için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüştü. Tosuner ve Balta, görüşme sonrasında yaptıkları açıklamada faiz sorunu ve borçların yapılandırılmasıyla ilgili Bakan Pakdemirli'den söz aldıklarını açıkladılar. 

Samsunhaber.com'dan Tahir Ömer Çokluk'un haberine göre, Türkiye'nin en büyük ve verimli ovalarından birisi olan Bafra Ovası'nda çiftçilikle uğraşan vatandaşların kooperatif kredileri karşısında yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için adım atıldı. Ankara'da yapılan görüşmede kredi faiz oranlarının düşürüleceği belirtildi.

Çiftçi bu sorunun cevabını arıyor: Yüksek faizle traktör alınır mı? Çiftçi bu sorunun cevabını arıyor: Yüksek faizle traktör alınır mı?

BAKANLA GÖRÜŞÜLDÜ

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı tarafından alınan randevu doğrultusunda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile bir araya gelen Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve Bafra Tarım Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Balta, yapılan görüşmenin çok olumlu geçtiğini dile getirdiler.

FAİZLER DÜŞÜRÜLECEK

Ankara’da olumlu görüşmelerin olduğunu söyleyen Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, “Dün akşam bakanımızla yaptığımız görüşmede 2018-2019 değişken faizle olan tüm üyelerinin borçlarının bir hafta 10 gün içerisinde değiştirilip faizlerin düşürüleceği ve borcu olan üreticinin icraya verilmeyeceği, yapılandırmanın yeniden gündeme girip mağduriyetlerin giderileceği sözünü aldık. Bu müjdeli haberi almaktan çok memnun olduk” dedi.

GARANTİ VERDİLER

Bafra Tarım Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Balta, “Bakanımız Pakdemirli ile görüştük, çok olumlu sonuçlar elde ettik. Kısa zamanda Tarım Kredi Kooperatifinin 2017 öncesindeki çalışma şekline döneceği garantisini verdiler” ifadelerini kullandı.